25η Μαρτίου: Πότε θα γίνει η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Διαβάζεται σε 2'
Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα
Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα George Vitsaras / SOOC

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Τι ισχύει για τις μαθητικές παρελάσεις.

Με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώνονται οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Φυσικά, το ενδιαφέρον στρέφεται και στις μαθητικές παρελάσεις που θα γίνουν στην επικράτεια.

Ως είθισται, για την 25η Μαρτίου, σε όλη τη χώρα οι μαθητικές παρελάσεις λαμβάνουν χώρα την ίδια ημέρα. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Αθηναίων όπου, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης, η μαθητική γίνεται μια ημέρα πριν.

Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα
Μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα INTIME

Φέτος, επειδή η 24η Μαρτίου είναι Κυριακή και επειδή ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση, σε πολλούς έχει γεννηθεί το ερώτημα αν οι εορτασμοί θα γίνουν εκείνη την ημέρα ή την Παρασκευή που προηγείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαθητική παρέλαση των σχολείων του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (επί της Λεωφόρου Αμαλίας).

Η διαδρομή της παρέλασης πιθανότατα -απομένει η έγκριση της Τροχαίας που έχει τον τελευταίο λόγο- θα έχει ως ακολούθως: Λεωφόρος Αμαλίας, οδός Πανεπιστημίου μέχρι και την οδό Ρήγα Φεραίου.

Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και άλλους φορείς.

Σημειωτέον πως, χώρος συγκέντρωσης μαθητών και μαθητριών: Ζάππειο, ώρα 10:00.

Οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, θα πραγματοποιηθεί επίσης μαθητική παρέλαση αλλά και άλλες εκδηλώσεις, με τον Δήμο να έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στις 11:30, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γενικούς Προξένους, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Πρυτάνεις, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, τους Προέδρους Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους Αντιστασιακών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Λίγο αργότερα, στις 12:15, θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα