Αμυγδαλέζα: Συνελήφθησαν 4 συνοριοφύλακες για βασανιστήρια – Χτύπησαν κρατούμενο

Διαβάζεται σε 1'
Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας
Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας INTIME

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία ένστολοι τού προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (14/03) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας τέσσερις συνοριοφύλακες, που υπηρετούν στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού κρατούμενου, σύμφωνα με την οποία το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ένστολοι τού προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το απόγευμα της Τετάρτης (13/03) έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ του καταγγέλλοντα και δύο ακόμη αλλοδαπών, δύο από τους κατηγορούμενους συνοριακούς φύλακες χτύπησαν τον καταγγέλλοντα στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του. Οι άλλοι δύο συνοριοφύλακες κατηγορούνται ότι, ενώ βρίσκονταν στον χώρο, δεν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν ή να τους σταματήσουν, αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τις πράξεις τους.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την ιατροδικαστική εξέταση, διαγνώσθηκε με κάταγμα στο πλευρό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα