Απόφαση εκτός λογικής από τον ΕΟΔΥ για κρούσμα σε σχολείο της Βούλας: Να πάτε για μάθημα

Απόφαση εκτός λογικής από τον ΕΟΔΥ για κρούσμα σε σχολείο της Βούλας: Να πάτε για μάθημα

Αν και τα αποτελέσματα των τεστ των εκπαιδευτικών -που εξετάστηκαν μετά από θετικό τεστ συναδέλφου τους- θα βγουν την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ απεφάνθη ότι πρέπει να γίνει κανονικά μάθημα στο 1ο Δημοτικό Βούλας.

Ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας από το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου έμαθε…τυχαία και από τρίτο πρόσωπο (και όχι από τη διεύθυνση του σχολείου που προφανώς όφειλε να ενημερώσει) ότι εκπαδευτικός ανιχνεύθηκε θετικός σε μοριακό τεστ κορονοϊού.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, κινητοποιήθηκε ο δήμαρχος της Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ζήτησε οδηγίες.

Με δεδομένο ότι οι όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου έκαναν, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα, επίσης μοριακό τεστ τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη, θα περίμενε κανείς ότι ο ΕΟΔΥ θα συνιστούσε το σχολείο να παραμείνει κλειστό για ένα 24ώρο.

Ομως, προς γενική έκπληξη, ο ΕΟΔΥ απεφάνθη ότι την Τετάρτη μπορεί να γίνει κανονικά μάθημα. Και το λογικό ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται αν έστω και ένας εκπαιδευτικός είναι θετικός στον ιό…

Αρκετοί γονείς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για παν ενδεχόμενο. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά αλλά και προβληματισμό η στάση του ΕΟΔΥ ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να λάβει λογική απόφαση σε ένα ζήτημα σαφώς εύκολο στη διαχείρισή του.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων

Σε συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο ενημερωθήκαμε ότι στο σχολείο μας εκπαιδευτικός μας έχει βρεθεί θετικός στον COVID-19.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί το θέμα στενά και έχει ήδη αποστείλει συνεργείο το οποίο απολύμανε όλες τις αίθουσες, τα γραφεία των καθηγητών και το αμφιθέατρο.

Επιπροσθέτως, όλο το προσωπικό του σχολείου δηλαδή εκπαιδευτικοί και μη, έχουν μεταβεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό-εξεταστικό κέντρο της περιοχής για τεστ μοριακό COVID. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται κάποια στιγμή αύριο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το σχολείο μας μετά από απόφαση του ΕΟΔΥ θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Θεωρούμε ότι κάθε γονέας μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει από μόνος του εάν αύριο ή μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα θα στείλει τα παιδιά στο σχολείο.

Περιμένουμε εντός της επόμενης ώρας την επίσημη ανακοίνωση την οποία και θα σας αποστείλουμε.

Παρακαλούμε πάρα πολύ να σεβαστούμε τα στοιχεία και την ιδιωτικότητα του εκπαιδευτικού και να αρκεστούμε στο να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή ανάρρωση και καλή επιστροφή κοντά μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βούλας

Θετικός σε κορονοϊό διαγνώστηκε εκπαιδευτικός του Α’ Δημοτικού σχολείου Βούλας. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής καθώς και τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μέτρα.

Μετά την εξέταση του περιστατικού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου τμήματος ή κάποιων τμημάτων του σχολείου ενώ παράλληλα με το γεγονός πως ο εκπαιδευτικός είναι όπως προβλέπεται σε καραντίνα, ακολουθήθηκαν και όλα τα απαραίτητα βήματα για την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Η Δημοτική Αρχή άμεσα ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προέβη σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου έχουν διενεργηθεί μοριακοί έλεγχοι σε όσους εκπαιδευτικούς και μέλη του προσωπικού του σχολείου κρίθηκε αναγκαίο.

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΔΥ.

“Πριν από λίγη ώρα, ενημερωθήκαμε με επίσημο Δελτίο Τύπου του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ότι εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον εκπαιδευτικό και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής λειτουργίας κάποιου τμήματος του σχολείου!

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το σχολείο θα ανοίξει αύριο το πρωί χωρίς να έχουν βγει προηγουμένως τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί από απόψε, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου!

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, παρά την παραίνεση προς τον ΕΟΔΥ να μην λειτουργήσει το σχολείο έως ότου βγουν τα τεστ, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό…

Η συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΕΟΔΥ, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη! Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να τούς στέλνουν για μάθημα στο σχολείο, όπως δεν είναι δυνατόν, να λένε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και να ζητούν από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη…

Θεωρούμε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι:

1ον: Προληπτικά να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο μέχρι μα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ.

2ον: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη σχολική μονάδα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα