Αρτέμης Σώρρας: Στο εδώλιο η “αμύθητη περιουσία”

Αρτέμης Σώρρας: Στο εδώλιο η “αμύθητη περιουσία”
Αφίσα από τα γραφεία του κόμματος του Αρτέμη Σώρρα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος μαζί με ακόμη 22 άτομα, κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες υποσχόμενοι διαγραφή χρεών, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Δήλωνε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη, με αμύθητη περιουσία, ικανός να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Υποστήριζε μάλιστα, μεταξύ διαφόρων άλλων ότι είχε πουλήσει στον Μπάρακ Ομπάμπα αρχαία διαστημική τεχνολογία, η οποία του εισέφερε ως αντάλλαγμα χρεωστικά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος για τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος εξαιτίας όλων των ανωτέρω που καταγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του, θα καθίσει μαζί με ακόμη 22 άτομα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακιυργημάτων. Τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί είναι τα κακουργήματα της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και πλημμελήματα, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ζήτησε να παραπεμφθούν 23 κατηγορούμενοι σε δίκη, «Τα χρεωστικά ομόλογα που κατείχε ο Αρτέμης Σώρρας ήταν προϊόν απάτης, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ γινόταν επίκληση σε αυτά από τον Σώρρα και τους συνεργάτες του με σκοπό την παραπλάνηση πολιτών».

Ζημία εκατομμυρίων για το Δημόσιο

Ουσιαστικά, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το «διευθυντή» μίας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία με τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Αρτ. Σώρρας είχε στην κατοχή του την αστρονομική περιουσία των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαπάτησε φορολογούμενους υποσχόμενη διαγραφή χρεών. «Οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές 10 πολιτών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία ανερχόταν στο ποσό των 348.596 ευρώ και οι μέχρι την 9-9-2013 ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές 115 πολιτών πολιτών στο Ι.Κ.Α. ανερχόταν στο ποσό των 4.709.481 ευρώ» αναφέρεται στο βούλευμα.

Τέλος, όπως περιγράφεται, η οργάνωση επί μία τετραετία (2012-2016) χρησιμοποίησε τον χρηματοπιστωτικό τομέα «με την τοποθέτηση σε αυτόν και τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα (…), ενώ παραπλανηθέντα από αυτούς πρόσωπα κατέθεσαν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό της Eurobank με δικαιούχο την αστική εταιρία “Ελεύθεροι Ενεργοί Ενωμένοι Πολίτες”, τα οποία οι κατηγορούμενοι διέθεσαν για την ικανοποίηση αναγκών λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης (μίσθωση, εξοπλισμός γραφείων, εκτύπωση φυλλαδίων, κάλυψη δαπανών ηλεκτροδότησης)».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα