Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ελαφρά βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του
cretalive.gr

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος, με την αναπνευστική λειτουργία του να υποστηρίζεται μηχανικά.

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για τρίτη ημέρα σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση, παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, o προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος, με την αναπνευστική λειτουργία του να υποστηρίζεται μηχανικά, καταγράφεται ωστόσο κάποια βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων του, ενώ είναι απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός, με τις εξετάσεις του να είναι επίσης σταθερές. Χθες βγήκε αρνητικό και το δεύτερο τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε.

Από το απόγευμα της Δευτέρας 28/9 ξεκίνησε η διαδικασία της αφύπνισης και ο Σεβασμιότατος φαίνεται να αντιδρά ικανοποιητικά. Οι γιατροί εστιάζουν τώρα στο πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του κι αν θα μπορέσει να αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας, ωστόσο η απόπειρα δε θα γίνει ακόμα, αφενός λόγω της ηλικίας κι αφετέρου λόγω της μυικής αδυναμίας, που είχε και πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος , νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠαΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης και προς το παρόν, αντιδρά ικανοποιητικά.

Και το δεύτερο test covid-19 βγήκε αρνητικό.

Η κατάσταση της υγείας του , και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη.

Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος.»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα