ΑΧΕΠΑ: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών

ΑΧΕΠΑ: Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών
Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη MotionTeam/ Eurokinissi

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επαναχρησιμοποιούνταν χειρουργικά υλικά.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία περί «επαναχρησιμοποίησης υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στην καταγγελία που είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας προέβησαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας. Εφόσον διαπιστωθεί η βασιμότητα θα διερευνηθούν εν συνεχεία τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροή, της παραβίασης καθήκοντος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, κατ’ εξακολούθηση.

Την έρευνα θα κληθεί να διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθούν να καταθέσουν αρχικά οι καταγγέλλοντες – εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα