Διανομή 40.000 γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, στους δήμους της Αττικής

Διανομή 40.000 γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, στους δήμους της Αττικής
Διανομή πασχαλινού γεύματος το 2014 Eurokinissi

Από την Παρασκευή τέθηκε από την περιφέρεια Αττικής σε λειτουργία το πλάνο της διανομής γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες σε όλους τους δήμους εκτός του κεντρικού τομέα.

Άρχισε την Παρασκευή με τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και των ενοριών η διανομή περίπου 40.000 γευμάτων, σε καθημερινή βάση -μεσημέρι και βράδυ- προς πολίτες ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο προγράμματος ύψους 5 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, λόγω πανδημίας Covid-19, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαδικασία, υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νικόλαου Πέππα, εξελίσσεται απρόσκοπτα σε όλη την Αττική και τα νησιά, με τη συνεργασία των δήμων και εκπαιδευμένων ομάδων εθελοντών.

Από τη διανομή εξαιρούνται προς το παρόν οι δήμοι του Κεντρικού Τομέα, λόγω της εξέτασης σχετικών ενστάσεων που έχουν υποβληθεί Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Υλοποιούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας ότι θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας, καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης». Ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξε με την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή του αλλά και τους δήμους και τους εθελοντές για την «μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έστησαν προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα