Διαστημικές επιτυχίες για ESA και NASA

Διαστημικές επιτυχίες για ESA και NASA
Nasa Glomex

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο Vega, ενώ η NASA δοκίμασε με επιτυχία τον πανίσχυρο πύραυλο Flight Support Booster.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο Vega από το διαστημικό κέντρο της ArianeSpace στην Γαλλική Γουιάνα. O Vega θα μεταφέρει σε τροχιά 53 μικρούς δορυφόρους που ανήκουν σε 21 διαφορετικούς πελάτες, 13 χωρών.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ευρωπαϊκή τεχνολογία στο διάστημα και η αποστολή είναι η πρώτη που περιλαμβάνει το ειδικό σύστημα διανομής δορυφόρων SSMS.

Σύμφωνα με το euronews, η Ευρώπη φιλοδοξεί να μπει στον ανταγωνισμό των διαστημικών αποστολών, ο οποίος είναι ήδη σκληρός, καθώς για παράδειγμα η SpaceX προσφέρει θέσεις σε δορυφόρους για μόλις ένα εκατομμύριο δολάρια.

Την ίδια στιγμή η NASA δοκίμασε με επιτυχία τον πανίσχυρο πύραυλο προώθησης με το όνομα Flight Support Booster. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη Γιούτα με τον πύραυλο δεμένο στο έδαφος Οι τεχνικοί της NASA έθεσαν σε λειτουργία τον προωθητικό πύραυλο, μήκους 46 μέτρων, για περίπου δύο λεπτά.

Δύο ίδιοι τέτοιοι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση του μεγαλύτερου πυραύλου που έχει κατασκευάσει η NASA, με όραμα την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Το πρόγραμμα Άρτεμις φιλοδοξεί να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μέχρι το 2024, χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Space Launch System, μήκους 54 μέτρων.

Η NASA στοχεύει να στείλει το 2023 τέσσερις αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη χωρίς να γίνει προσελήνωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα