Δίκη ιστιοπλόου: “Της στέρησε την παιδική της ηλικία” κατέθεσε η μητέρα της Αμαλίας Π.

Διαβάζεται σε 4'
Ιστιοπλοϊκό
Ιστιοπλοϊκό (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Το ξέσπασμα της μητέρας της Αμαλίας Π. στη δίκη του ιστιοπλόου και το “σφυροκόπημα” του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

«Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της. Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της; Μεγαλώνω τώρα ένα 11χρονο μέσα στη μαυρίλα. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!». Με αυτά τα λόγια η μητέρα της Αμαλίας Π. ξέσπασε στη δίκη για τον καθηγητή ιστιοπλοΐας.

Η μάρτυρας δέχθηκε το “σφυροκόπημα” του Μικτού Ορκωτού Εφετείου σχετικά με τις δικές της ευθύνες απέναντι στην τότε ανήλικη κόρη της, εμμένοντας στο ότι το 12χρονο παιδί της βιάστηκε από τον κατηγορούμενο, υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τη γνωστοποίησή της στις εισαγγελικές αρχές από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου στο πλαίσιο του κινήματος metoo.

Σύνεδρος: Πώς μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για 3 χρόνια; Πως δεν καταλάβατε τί συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πώς δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρονών;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…

Σύνεδρος: Πώς μπορεί να το κρύψει στα 12;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια, δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ πρώτα απ’όλα…

Η μητέρα της Αμαλίας υποστήριξε ότι είχε διαπιστώσει μώλωπες στο σώμα του παιδιού, ωστόσο εκείνο ισχυρίστηκε ότι ήταν από την ιστιοπλοΐα, ενώ σε κανένα άλλο στάδιο δεν αντιλήφθηκε κάτι περίεργο. Ανέφερε δε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού, είχε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο φιλικό προφίλ με αποτέλεσμα όλοι οι γονείς να τον εμπιστεύονται.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η ίδια ή η οικογένειας της είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον κατηγορούμενο και τους γονείς του, υποστηρίζοντας πως όσα αναφέρουν άλλα μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου περί δεσμού μεταξύ του τότε 30χρονου προπονητή και της 12χρονης είπαν ψέματα.

Όπως είπε: «Είναι δυο μητέρες. Υπήρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας αφού άρχισε να παίρνει της διακρίσεις της με το νέο προπονητή. Υπήρχε πάντα βέβαια πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά. Με αυτές τις κύριες συνεχίσαμε μαζί αφού αλλάξαμε κατηγορία και μέχρι και το 2016, ήμασταν όλοι μαζί. Δεν αναζήτησαν τον προπονητή, δεν τον υπερασπίστηκαν τότε…».

Πρόεδρος: Που έμενε ο κατηγορούμενος, ερχόταν στο μαγαζί σας; Κοιμόταν στο μαγαζί σας;

Μάρτυρας: Το μαγαζί ήταν ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Ερχόταν γιατί εκεί αποθήκευαν πράγματα του ομίλου, όποτε ερχόταν για αυτούς τους λόγους. Είχα ένα κουζινάκι γύρω που μαγείρευαν γιατί είχαμε περίεργο ωράριο και είχαμε ένα τραπέζι στο μαγαζί για να τρώμε οικογενειακό ενώ το μαγαζί δούλευε. Οποίος περνούσε τον καλούσαμε….

Πρόεδρος: Τί σχέση βλέπατε να έχουν ;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Δεν είδα κάτι διαφορετικό απ’ότι με άλλα παιδιά.

Πρόεδρος: Βγήκε βόλτα μόνη της μαζί του και μάλιστα τους δώσατε την άδεια σας;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Η Αμαλία έκανε παρέα με τους συναθλητές της και όλοι μαζί έβγαιναν βόλτες. Ποτέ δεν πήγε η Αμαλία μόνη της.

Πρόεδρος: Τους γονείς του ποτέ τους γνωρίσατε;

Μάρτυρας: Πρώτα είχαν έρθει στο μαγαζί για να αγοράσουν ένα όπλο και μετά σπίτι τους μας κάλεσαν για φαγητό. Ήταν ευγενικοί οι άνθρωποι. Ο κατηγορούμενος ήταν έξω και άργησε μία ώρα.

Πρόεδρος: Κάποια συλλογή είχε ο κατηγορούμενος σπίτι του; Υπάρχει η κατάθεση ότι είπατε «πηγαίνετε να δείτε τη συλλογή του»… Κατέθεσε και η Αμαλία για μια συλλογή με φίδια.

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν το είπα. Και ποτέ δεν έφυγαν. Τους έβλεπα συνεχώς. Ποτέ δεν έφυγαν από το χώρο του σπιτιού…

Πρόεδρος: Μέσα στο σπίτι ήταν η συλλογή…

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ήταν κλειστό το παιδί. Τόσο κλειστό που εάν και είχατε καλές σχέσεις ήσασταν τελείως ανενημέρωτη για συγκεκριμένες πληροφορίες. Δεν είναι λίγο αντιφατικό;

Μάρτυρας: Εγκλωβίστηκε τόσο πολύ στο συναίσθημα που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος… αυτό που με θλίβει είναι ότι δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της και αυτό ξέρετε ποσό άσχημο είναι για μένα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα