Δολοφονία Άλκη: Θα ζητηθεί η δίκη να γίνει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας

Δολοφονία Άλκη: Θα ζητηθεί η δίκη να γίνει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας
Γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ανησυχία για διεξαγωγή επεισοδίων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έχει η οικογένεια του 19χρονου, γι' αυτό και θα ζητήσει να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση του νομικού εκπροσώπου.

Ο προσδιορισμός της δίκης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο έδειξε πάνω από 30 τραύματα στο σώμα του 19χρονου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νομικού εκπροσώπου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, θα ζητηθεί η δίκη να γίνει στην Αθήνα και όχι στην Θεσσαλονίκη για λόγους ασφαλείας, όπως είχε γίνει τόσο στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, όσο και στη δίκη των Ζωνιανών.

Η ανακοίνωση

“Τα τριάντα ιατροδικαστικά ευρήματα και η αγριότητα και η βαρβαρότητά τους που βάσει της ιατροδικαστικής εκθέσεως της κυρίας ιατροδικαστού Λήδας-Καλλιόπης Κοβάτση, επέφεραν το θάνατο του αείμνηστου Άλκη Καμπανού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένας εκ των δώδεκα κατηγορουμένων ούτε παραδέχτηκε ότι επέφερε ένα από αυτά, ούτε κατονόμασε κάποιον άλλο που επέφερε έστω ένα από αυτά, αποτελούν την απόλυτη βεβαίωση ότι στο Δικαστήριο, εκτός αν αλλάξουν τις απολογίες τους, θα δικαστούν όλοι σαν συναυτουργοί αυτής της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός 19χρονου ανυπεράσπιστου παιδιού από αδίστακτους δράστες που μέχρι σήμερα ούτε μία συγγνώμη δεν έχουν πει στην οικογένεια του.

Ο κ. Κούγιας γι’ αυτή την ομαδική ανθρωποκτονία, που δεν έγινε ούτε με χέρια ούτε με πόδια που θα μπορούσαν να έχουν ως σκοπό το τραυματισμό του αείμνηστου Άλκη, αλλά έγινε με δρεπάνια, δολοφονικά μαχαίρια karambit και σιδηρολοστούς, θα ζητήσει την καταδίκη όλων για τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την οποία προβλέπεται για όλους η ποινή της ισόβιας καθείρξεως.

Η οικογένεια του Άλκη Καμπανού θα ζητήσει από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κο Παναγιωτόπουλο άμεσα να συνεργαστεί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Πλιώτα, ώστε χωρίς χρονοτριβή και μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η δίκη να προσδιοριστεί προς εκδίκαση στην Αθήνα για λόγους ασφάλειας των μελών της οικογένειας Καμπανού, των Δικαστών, των Ενόρκων και των μαρτύρων, όπως έγινε με άλλες δίκες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δίκη Τοπαλούδη και τη δίκη Ζωνιανών.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο εκ μέρους της οικογένειας Καμπανού όσο και προσωπικά θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς την 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης κα Μαγδαληνή Ηλιοπούλου που ταχύτατα ενήργησε όλες τις ανακριτικές πράξεις και ολοκλήρωσε την ανάκριση, συγκεντρώνοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία διασταυρώνουν όλες τις αποδείξεις που αποδεικνύουν την αυτουργία όλων των συλληφθέντων και ήδη κρατουμένων στην ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου Άλκη Καμπανού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα