Έγκλημα στο Blue Horizon: Καρατομήθηκε ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά

Έγκλημα στο Blue Horizon: Καρατομήθηκε ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά
Το πλοίο Blue Horizon ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Απομάκρυνση δύο ανώτατων στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων άλλων αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας αφότου παρέλαβε το πόρισμα της ΕΔΕ για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

Την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφότου του παραδόθηκε την Πέμπτη (07/09) το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, δόθηκε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι όπως καταγράφησε σε βιντεοληπτικό υλικό, κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είναι εμφανής η απουσία της λιμενικής αρχής και κατά συνέπεια η παρέμβασή της ως όφειλε, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να απολογηθούν ο καπετάνιος και τρία ακόμα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, οι οποίοι συνελήφθησαν για το τραγικό τέλος του 36χρονου. Σε όλους έχει ασκηθεί ποινή δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά περίσταση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της επικίνδυνης παρέμβασης σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα