ΕΛ.ΑΣ. για κορονοϊό: Στη φάση αυτή δεν αστυνομεύουμε τους πολίτες-Τους συμβουλεύουμε

ΕΛ.ΑΣ. για κορονοϊό: Στη φάση αυτή δεν αστυνομεύουμε τους πολίτες-Τους συμβουλεύουμε
Περιπολικό στην πλατεία Νέας Σμύρνης Eurokinissi

«Για τον κορονοϊό η Αστυνομία συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά, όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση» ανέφερε η ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε δήλωση προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, με αφορμή την διαδικασία αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και τον ρόλο της Αστυνομίας.

Στη δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή, κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα τηρούν υποδειγματική στάση. Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών, είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες, η Αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μόνο για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Για τον κορονοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά, όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα