Έλενα Ακρίτα: Έληξε η απαγόρευση του Facebook – Η πρώτη ανάρτηση

Έλενα Ακρίτα: Έληξε η απαγόρευση του Facebook – Η πρώτη ανάρτηση
Έλενα Ακρίτα Papadakis Press

Με ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σύλληψη Λαγού επανήλθε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook μετά από 30 μέρες.

Έληξε ο ψηφιακός αποκλεισμός που υπέστη η Έλενα Ακρίτα από το Facebook. “Όταν σε βρίζει ενας φασίστας, στο Facebook είναι απλώς Τριτούλα. Όταν απαντάς στον φασίστα, σε φιμώνουν για 30 μέρες” είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά η ίδια σε κείμενό της. “Όταν ρατσιστές, ομοφοβικοί και φασίστες με έβριζαν με τους πιο αγοραίους χαρακτηρισμούς, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα” έγραφε χαρακτηριστικά.

Τη Μ. Πέμπτη επανήλθε λοιπόν στις αναρτήσεις, με ένα αιχμηρό σχόλιό της για τη σύλληψη του Γ. Λαγού στις Βρυξέλλες.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία ανάρτηση της κ. Ακρίτα ήταν η δημοσιοποίηση της είδησης πως η Σοφία Νικολάου έδωσε νέα απευθείας ανάθεση 144.000 ευρώ σε εταιρία-φάντασμα.

Η εταιρεία Facebook για να αιτιολογήσει την κίνησή της, είχε απαντήσει επισήμως το εξής: “Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε ή να σχολιάσετε για 30 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλαιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας. Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό και γι’ αυτό μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς”.

Σύμφωνα με το μέσο, ο λόγος που η Έλενα Ακρίτα αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το Facebook βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής όταν κατέβαζε αναρτήσεις χρηστών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όχι γιατί υποστήριζαν τον ίδιο αλλά γιατι ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος. Το Facebook κατέβασε αναρτήσεις και προφίλ ακόμη και νομικών και δημοσιογράφων αλλά και του γιου του, Έκτορα Κουφοντίνα. Όμως, το αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν όταν την πρώτη ημέρα του Μαρτίου επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που χρησιμοποιούν το facebook ως μέσο προβολής της δουλειάς τους, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις φωτογραφίες τους να εξαφανίζονται γιατί “παραβίασαν τους όρους της κοινότητας”.

Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν ακολουθήσει σφοδρές αντιδράσεις στο Facebook, ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και μετά από μερικές ώρες το μέσο επέστρεψε τις αναρτήσεις στα προφίλ εκείνων που τις είχαν κάνει. Και στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα η κατακραυγή κατά των πρακτικών του Μέσου ήταν δίκαιη και έντονη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα