Ένα “ορφανό” αποτύπωμα αποδεικνύει την εμπλοκή του “νέου αίματος” στην τρομοκρατία

Διαβάζεται σε 2'
Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας
Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Τα σενάρια και τα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Την θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία ακολουθούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των ατόμων από το αντάρτικο πόλεως που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Την πεποίθηση ότι στο επιχειρησιακό σκέλος έχουν στρατολογηθεί νέα πρόσωπα, «νέο αίμα» που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και άρα δυσκολεύει την Αστυνομία στον εντοπισμό τους, επιβεβαιώνει ένα πολύτιμο εύρημα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στην βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί, τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία δεν εξερράγη.

Στα Εργαστήρια εντοπίστηκε ένα αποτύπωμα στην βόμβα, το οποίο όμως παραμένει «ορφανό» αφού δεν ταυτοποιήθηκε με καμία βάση δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βομβιστής δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ για κάτι στο παρελθόν.

Την ευθύνη για την συγκεκριμένη απόπειρα είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Αντίστοιχα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας την ευθύνη ανέλαβε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση κειμένου με τις θέσεις της κάτι που επιτείνει τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα βιντεοληπτικά υλικά από την οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους που μπορεί να οδηγήσουν στην χαρτογράφηση του δρομολογίου διαφυγής και ίσως στην ανακάλυψη της περιοχής που βρίσκεται το κρησφύγετο των δραστών.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυση των προφίλ παλιών της τρομοκρατίας, ως υποψηφίων «καθοδηγητών» που ενδεχομένως προχώρησαν στην στρατολόγηση και στην εκπαίδευση της «νέα γενιάς» για να συνεχίσει εκείνη την δράση οργανώσεων που ανέστειλαν την τελευταία πενταετία την δράση τους, όπως ήταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με νέες «ετικέτες» και νέες οργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα