Βόμβα στου Ζωγράφου: Νέο “αίμα” με άντληση γνώσεων από την παλιά τρομοκρατία

Διαβάζεται σε 2'
Τοποθέτηση βόμβας στου Ζωγράφου
Τοποθέτηση βόμβας στου Ζωγράφου EUROKINISSI

Το προφίλ των δραστών που έβαλαν τη βόμβα έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί σκιαγραφεί η αντιτρομοκρατική.

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης και της τυχόν προκήρυξης βρίσκονται οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας τη Δευτέρα, έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, στο Γουδί.

Στις Αρχές πιστεύουν πως, όταν υπάρξει κείμενο για την ανάληψη ευθύνης, είναι πιθανόν να δουν ένα γενικό “κατηγορώ” για την Αστυνομία, την αστυνομική βία κλπ, με πιθανές αναφορές και στο οπαδικό.

Στην Αντιτρομοκρατική κερδίζει έδαφος η πιθανότητα να έχουν ενδεχομένως να κάνουν με νέους σε ηλικία ανθρώπους, αντιεξουσιαστές, που έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν τις επιθέσεις τους και τη δράση τους και που πιθανόν έχουν λάβει τεχνογνωσία από παλιότερους του χώρου της τρομοκρατίας, όχι όμως με ενεργή συμμετοχή των δεύτερων.

Για τη συνδεσμολογία, βεβαίως, επειδή ήταν απλή, η γνώση μπορεί να έχει αποκτηθεί ακόμα και από το διαδίκτυο.

Η συνδυαστική χρήση των εκρηκτικών έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν

Ως προς την επιλογή των εκρηκτικών, δηλαδή το “C4” και τη ζελατοδυναμίτιδα, σαν συνδυασμός σε βόμβα έχει χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τον «Ο.Λ.Α».

Με τον τρόπο όμως που εμφανίστηκε τη Δευτέρα, δηλαδή με τις δύο εκρηκτικές ύλες μαζί στο ίδιο κουτί, αλλά διαχωρισμένες σε δύο διαφορετικά τάπερ κολλημένα μεταξύ τους, είναι πρωτοφανής.

Το γεγονός ότι η συνδεσμολογία ήταν απλή και υπήρχαν 15 λεπτά πριν εκπνεύσει το χρονικό όριο που είχαν θέσει οι δράστες με το ηχητικό προειδοποιητικό τους μήνυμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», βοήθησε τους πυροτεχνουργούς να την εξουδετερώσουν, όσο ήταν ενεργή η βόμβα, και αυτούσια να μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα από εκεί αναμένονται, με τις Αρχές να αισιοδοξούν ότι ακριβώς λόγω της κατάστασής της ίσως τους δώσει αξιοποιήσιμα στοιχεία για τη μετέπειτα ταυτοποίηση του βομβιστή.

Ως προς τον τρόπο που ο βομβιστής προσέγγισε τον συγκεκριμένο σημείο, θεωρούν ότι είχε προηγηθεί κατόπτευση του σημείου και είχε διαπιστώσει ότι είναι «τυφλό σημείο» και δεν ελέγχεται από κάμερες.

Επίσης, δύσκολα θα τραβούσε την προσοχή κάποιος που απλά κρατά μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Μάλιστα, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η πιθανότητα να βγήκε από την Πολυτεχνειούπολη, να πέρασε απέναντι και να άφησε την σακούλα στο μαντρότοιχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα