Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Το “μπαλάκι” σε Πρυτανεία και κυβέρνηση για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Το “μπαλάκι” σε Πρυτανεία και κυβέρνηση για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ
thes.gr

"Όταν η Πρυτανεία δεν μπορεί να περιφρουρήσει τις εγκαταστάσεις, η ευθύνη δεν βαραίνει την Ελληνική Αστυνομία. Να επαναξιολογηθούν τα περιοριστικά μέτρα".

Στην Πρυτανεία και τις εταιρείες security για την αδυναμία περιφρούρησης, καθώς και στην κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα που… οδηγούν τον κόσμο σε κορονοπάρτι, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα στο ΑΠΘ.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει πως “η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι την Ελληνική Αστυνομία”, τονίζοντας πως “οι μομφές σε βάρος της Αστυνομίας για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα συνιστούν αστεϊσμό”.

Μάλιστα, σημειώνεται ο κίνδυνος που θα εγκυμονούσε μία πιθανή παρέμβαση στον χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι τη στιγμή που “η χώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα, το βάρος της αστυνόμευσης οφείλει να πέσει στις γειτονιές και όχι στις φυλάξεις εγκαταστάσεων”.

Αναλυτικά:

“Σήμερα γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες ακόμα μιας απόπειρας αποποίησης ευθυνών για όσα συμβαίνουν μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η αστυνομία ενημερώνεται για τα κορονοπάρτι στο ΑΠΘ αλλά δεν εμφανίζεται» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Κατά κοινή ομολογία, η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η αστυνομική δράση.

Συγκεκριμένα, οι χώροι του Πανεπιστημίου είναι αφύλακτοι και εύκολα προσβάσιμοι για τον καθένα. Όταν η Πρυτανεία και οι ιδιωτικές εταιρίες security δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι την Ελληνική Αστυνομία.

Πλέον, οι μομφές εις βάρος της Αστυνομίας για οτιδήποτε συμβαίνει σ’ αυτήν την χώρα, συνιστούν αστεϊσμό. Άλλωστε, οι θέσεις ευθύνης δεν περιορίζονται στο δικό μας Σώμα. Κάθε άνθρωπος που κατέχει κάποιο αξίωμα ή θέση εξουσίας οφείλει να αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης του και να μην την μετακυλύει. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε ότι όταν υπάρχει μια συνάθροιση χιλιάδων ατόμων, η παρέμβαση της Αστυνομίας είναι παρακινδυνευμένη. Τι είναι προτιμότερο; Να δούμε εικόνες καταστολής ή με ψυχραιμία να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Ο χρονικός περιορισμός στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και η έλλειψη μουσικής αποτελούν βασικές αιτίες των κορονοπάρτι, και γι’ αυτό είναι συνετό να επαναξιολογηθούν τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν τους θερινούς μήνες.

Η Πρυτανεία από πλευράς της, οφείλει να εξασφαλίσει την φρούρηση των πανεπιστημιακών χώρων για την αποφυγή αυτών των συγκεντρώσεων και όχι να ζητά την καταστολή τους, η οποία πιθανότατα θα επιφέρει δυσάρεστα γεγονότα.

Τέλος, ενόσω η χώρα μαστίζεται από την εγκληματικότητα, το βάρος της αστυνόμευσης οφείλει να πέσει στις γειτονιές και όχι στις φυλάξεις εγκαταστάσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλεται να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να μάχονται για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας, και όχι να ακινητοποιούνται έξω από κτίρια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα