Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του ιατροδικαστή – “Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο”

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του ιατροδικαστή – “Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο”
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

"Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο” είπε ο ιατροδικαστής στο δικαστήριο μιλώνστας για την επικινδυνότητα του καυστικού υγρού, που έριξε η 36χρονη στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

“Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ απηνης και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή, άρχισαν να διαβρωνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα”.

Με αυτά τα λόγια ο ιατροδικαστής Σωκρατης Τσαντίρης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που ο ίδιος έβγαλε από τα τραύματα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε.

Ο μάρτυρας που κατέθεσε μετά την γατρό που βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή κοντά στην Ιωάννα και τον επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, εκτίμησε ότι η 36χρονη κατηγορούμενη έριξε το καυστικό υγρό “από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. “Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος. Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα απαξ από την αριστερή πλευρά» εξήγησε ο μάρτυρας.

Το βιτριόλι

Αναφερόμενος στη χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε είπε: “είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απώλεσε τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εξεπνευσε ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικα. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο. Ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά της στο νοσοκομείο».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι και ο ίδιος προσπάθησε στα πλαίσια επιστημονικής του έρευνας, να προμηθευτεί βιτριόλι, ωστόσο χρειάστηκε να δηλώσει την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά και να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση και να εγκριθεί ο λόγος χρήσης. “Μπορεί να είναι άοσμο αλλά αντιδρά άμεσα με το περιβάλλον. Και μόνο η εισπνοή της μυρωδιάς μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Έχω αντιληφθεί τη βαριά σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Για μένα ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει, δεν μπορεί να εκτίθεται στον ήλιο, δεν μπορεί να καταναλώνει φαγητά και υγρά” πρόσθεσε, καταλήγοντας: “Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Το γράφει στη συσκευασία του υγρού με κεφαλαία γράμματα”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η συγκέντρωση του υγρού ήταν πολύ μεγάλη, 96-98%, εξηγώντας ότι “η θνησιμότητα είναι γύρω στο 21% αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8%. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο”.

Προεδρος: Πως το εξάγετε αυτό το συμπέρασμα;

Μάρτυρας: Από βιβλιογραφία, με το οξύ ο οργανισμός αφυδατώνεται,  τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες.

Πολιτική αγωγή: Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί;

Μάρτυρας: Θα είχε πεθάνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα