Folli-Follie: Να αποζημιώσει τους μετόχους δήλωσε ότι επιθυμεί ο Τζ. Κουτσολιούτσος

Διαβάζεται σε 4'
Folli-Follie: Να αποζημιώσει τους μετόχους δήλωσε ότι επιθυμεί ο Τζ. Κουτσολιούτσος
Ðéíáêßäá êáôáóôÞìáôïò Folli Follie ôçí Ôñßôç 18 ÓåðôÝìâñç 2018.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιoύτσος εξήγησε ότι η περιουσία του είναι δεσμευμένη. Ολοκληρώθηκε η απολογία της μητέρας του, Καίτης.

Αίτημα με το οποίο πρότεινε την αποζημίωση των μετόχων της Folli-Follie με προσωπική του περιουσία, η οποία ωστόσο είναι σήμερα δεσμευμένη, προτίθεται να υποβάλει ο Τζώρτζης Κουτσολιουτσος κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα. Και αισθάνομαι άσχημα και για την επόμενη ημέρα. Η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο» είπε ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει επενδυτές ή μετόχους.

Χαρακτήρισε δε “οδυνηρό” αυτό που συνέβη: Εγώ ό,τι μπορώ να προσφέρω, θα προσφέρω. Η Πολιτεία δεν μερίμνησε για αυτούς τους μικρομετόχους γιατί η πορεία έδειξε ότι ζήτημα ήταν η στοχοποίηση της εταιρίας και του Κουτσολιούτσου αδιαφορώντας για τους μετόχους. Πρόκειται για στοχοποίηση γιατί η εταιρία είχε περιουσία πάνω από ένα δισεκατομμύριο και σήμερα πωλούνται ακίνητα που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την εμπορική δουλειά στο πλαίσιο της εξυγίανσης. Με βάση συμφωνίας, αν αποδεσμευθούν θα πάνε σε μια θυγατρική που έχουν ιδρύσει οι ομολογιούχοι στο Λουξεμβούργου. Δεν θα βοηθήσει στην εμπορική ανάπτυξη”.

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι;

Κατηγορούμενος: Πάλεψα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι….

Εισαγγελέας: Έχετε κάποια περιουσιακά στοιχεία;

Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα. Είναι 4,100. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τι έφταιξε γιατί τα πράγματα πήγαν στραβά;

Κατηγορούμενος: Έχω απαντήσει. Ο πατέρας μου ομολόγησε το εύρος αυτής της “ωραιοποίησης” και εγώ εξήγησα πως εγκλωβίστηκα σε αυτή κατάσταση. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπατήσω.

Καίτη Κουτσολιούτσου: “Τα έμαθα στα δικαστήρια”

Παντελή άγνοια για τα όσα συνέβησαν στην Folli-Follie, παρά το γεγονός ότι είχε το ρόλο της Αντιπροέδρου, δήλωσε η Καίτη Κουτσιολιούτσου, σύζυγος του επικεφαλής του Ομίλου.

Η τρίτη κατά σειρά κατηγορούμενη ξεκίνησε την απολογία της αναφέροντας: «Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και τον σύζυγο μου. Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η hermes».

«Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Αλβάρεζ που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι» τόνισε απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου υποστήριξε ότι ουσιαστικά είχε αναλάβει τον έλεγχο της αισθητικής στα καταστήματα και στα σημεία πώλησης. Τόνισε ότι «λυπάται πραγματικά» για τα όσα έχουν συμβεί, ενώ ως προς τον γιο της, Τζώρτζη, είπε: «Ο γιος μου είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση».

Αναφορικά με τον σύζυγό της, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανέφερε: «Εγώ τα έμαθα στη συνέχεια, στα δικαστήριο. Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτή τη θέση. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε είχαμε δυσκολία, το μυαλό του έβρισκε τη λύση για να πάμε παραπάνω».

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση γιατί έχετε θέση ευθύνης στο ΔΣ. Την αναλάβατε με το σύζυγο σας, ερήμην σας; Πώς βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολούμουν. Είχα παρά πολύ δουλειά με τα μαγαζιά.

Τέλος, ως προς τους δυο υπεύθυνους για τα οικονομικά της Ασίας, σχολίασε: «Έχω μια διαίσθηση με τους ανθρώπους. Με τον Μπ. δεν είχα χημεία από την πρώτη στιγμή. Όποτε ήμουν στα γραφεία στην Κίνα, δεν τον έβλεπα στο γραφείο. Δεν τον συναντούσα. Τα είχα πει στο σύζυγο και μου είχε πει ότι δεν είναι δική μου δουλειά. Ο Τ. ήταν μια μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν το δεξί μας χέρι. Εκεί έπεσε έξω στη διαίσθηση μου. Με αυτά που ακούω εδώ έχω απογοητευθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα