Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυμα 112 για εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα
Φωτιά στη Ρόδο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο, με τους κατοίκους των οικισμών Λάρδο και Πυλώνα να λαμβάνουν εντολή εκκένωσης μέσω μηνύματος 112 το μεσημέρι του Σαββάτου (22/07).

Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα στη Ρόδο, διέταξε στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (22/07) η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

Αν βρίσκεστε στον Λάρδο και Πυλώνα, εκκενώστε τώρα προς Αρχάγγελο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών” αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων και παραμένει ανεξέλεγκτη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν για άλλη μια φορά ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο νησί, που καίει για πέμπτη ημέρα παρθένο δάσος, ενώ από το πρωί του Σαββάτου (22/07) στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα.

Το βασικό μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στο φράγμα του Γαδουρά και στο χωριό Λάερμα. Για να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στα Λάερμα δόθηκε σκληρή μάχη στη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα το βράδυ της Παρασκευής (21/7) δόθηκε και εντολή εκκένωσης του χωριού, για να μην βρεθούν σε κίνδυνο οι κάτοικοί του.

Το έργο της πυρόσβεσης θα συνδράμουν από σήμερα 25 δασοκομάντος από Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο: Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο παραμένει δύσκολη. Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πάνω από το χωριό Λάερμα και κινείται ανατολικά προς το φράγμα Γαδουρά. Μετά το μήνυμα του 112 στις 22.29 το βράδυ της Παρασκευής να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο, απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό.

Την παρούσα στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, δεν υπάρχει ζωντανό μέτωπο, που να δίνει άμεσα αγωνία, αλλά η μάχη με τις εστίες των συνεχών αναζωπυρώσεων συνεχίζεται” αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα