Φωτιά στη Βούλα: Καλύτερη η εικόνα – Ξεκινούν οι ρίψεις από εναέρια μέσα

Φωτιά στη Βούλα: Καλύτερη η εικόνα – Ξεκινούν οι ρίψεις από εναέρια μέσα
Φωτιά στη Βάρη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, περιορίζοντας σημαντικά την φωτιά στην περιοχή Βούλας και Βάρης. Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Επίσημη ενημέρωση στις 09.00.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χθες στην Άνω Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε στην περιοχή της Βούλας, αλλά και της Βάρης, απειλώντας σπίτια και ζωές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά στην κορυφογραμμή και στη χαράδρα, ανάμεσα στην Άνω Βούλα και τη Βάρη, χωρίς να προλάβει να καταλήξει το πύρινο μέτωπο όταν ήταν ενιαίο στην περιοχή της Βάρης.

Αυτήν την ώρα η φωτιά συνεχίζει να καίει προς το κοιμητήριο της Βούλας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σήμερα, με το πρώτο φως της μέρας, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, ενώ στις 9.00 είναι προγραμματισμένη να γίνει επίσημη ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς από την ηγεσία του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Εκκενώσεις και απεγκλωβισμοί

Χθες, η Πολιτική Προστασία μετά από εισηγήσεις της Πυροσβεστικής ενεργοποίησε στις 16:20 το «112» και κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την Άνω Βούλα και να κατευθυνθούν άμεσα προς την Πλατεία Άλσους.

Παράλληλα, δυνάμεις της αστυνομίας που συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και πραγματοποίησαν τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε έκταση με ξηρά χόρτα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πουρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα και σύντομα εξαπλώθηκε προς το βουνό και την Άνω Βούλα.

Εξαιτίας αναφορών που υπάρχουν ότι πιθανόν η φωτιά ξέσπασε από υποσταθμό της ΔΕΗ, στο σημείο έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) για την διερεύνηση των αιτιών. Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα