Φωτιές: Τα πύρινα μέτωπα από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο – Χάρτες

Φωτιές: Τα πύρινα μέτωπα από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο – Χάρτες
Φωτιά στην Αχαϊα Dimitris Kapantais / SOOC

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, με τις πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Για όγδοη ημέρα μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας, με την πύρινη λαίλαπα να έχει καταστρέψει στο διάβα της δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, καθώς και πολλές κατοικίες, με αποτέλεσμα κανείς να αντικρίζει μια εικόνα ολικής καταστροφής.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου, οι φλόγες πλέον καίνε σχεδόν μια εβδομάδα και μαίνονται ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εικόνα βελτίωσης.

Τον πύρινο εφιάλτη ζει -για ακόμη μια χρονιά- και η πολύπαθη Εύβοια, ενώ δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απεγκλωβιστούν διά θαλάσσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού, το δυσκολότερο μέτωπο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι στη Δυτική Ρόδο, όπου ισχυρά καταστροφικά κύματα του ανέμου εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ, βόρειου ανέμου, ουσιαστικά κατεβάζουν την πυρκαγιά προς το νότιο κομμάτι το παραλιακό μέτωπο.

«Η δυσκολία που είχαμε στην Κάρυστο έγκειται στο γεγονός ότι ο βόρειος άνεμος που επικρατεί στην περιοχή κατέβαζε την πυρκαγιά προς το Λιβάδι και στο Καστρί. Δεν μας αναφέρουν ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές, προς το παρόν. Επιχειρούν και εκεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα, βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα τις τελευταίες ώρες .Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί αρχικά η φωτιά, ενώ σε όλα τα άλλα μέτωπα πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν κρατούν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Δείτε χάρτες που αποτυπώνουν τα πύρινα μέτωπα, καθώς και το μέγεθος της καταστροφής

Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα CLIMPACT

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα