Γιατροί του Κόσμου: Παρουσίαση του νέου προγράμματος Rom-boost – Επιμορφωτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά

Διαβάζεται σε 3'
Γιατροί του Κόσμου: Παρουσίαση του νέου προγράμματος Rom-boost – Επιμορφωτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά

Στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας) Myrtillo πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου Rom-boost, επιμορφωτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά.

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου Rom-boost, Επιμορφωτικές δράσεις σε κοινότητες Ρομά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού (Ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας) Myrtillo, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο οι Γιατροί του Κόσμου τη δράση του.

Μετά το καλωσόρισμα και τον σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Γεώργιο Κασσάρα, μέλος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, η κα Έλλη Ξένου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Συνηγορίας των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί / τοποθετήσεις από την κα. Ευαγγελία Ζέρβα, Προϊσταμένη τμήματος για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, την κα. Μαρία Τσενέ, Assistant Programme Director του Active Citizens Fund, την κα. Μαρία Φωλά, EEA Grants Advisor στην Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα.

Έπειτα, ο κ. Αναστάσιος Υφαντής, Επιχειρησιακός Διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι “καθοριστικής σημασίας είναι η συμμετοχή και η συνεργία Της τοπικής αυτοδιοίκησης στον προγραμματισμό και υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κύρια προσκόμματα και η αναπαραγωγή στερεοτύπων τα οποία πηγάζουν πολύ συχνά από την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση”.

“Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει στενά συνεργαζόμενους και να προωθούμε προς την τοπική αυτοδιοίκηση την αλλαγή”, σημείωσε ο κ. Υφαντής και κατέληξε πως “μεσω αυτού του προγράμματος στοχεύοντας στην ενίσχυση των θετικών και στην εξάλειψη των διακρίσεων θα πραγματοποιήσει μια μικρή αλλαγή, και θα αποτελέσει μια καλή πρακτική για το μέλλον”.

Στη συνέχεια ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από την κα. Έλλη Ξένου. Ο στόχος του προγράμματος Rom-boost είναι να συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση των Ρομά, ενισχύοντας την πρόσβαση σε ένα συνεκτικό πακέτο επιμόρφωσης και καλών πρακτικών.

Στην παρουσίαση του νέου προγράμματος των ΓτΚ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του προγράμματος, εμπλεκόμενοι φορείς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων Ρομά.

Οι Γιατροί του Κόσμου επικεντρώνονται στην υγεία και την κοινωνική ένταξη των πληθυσμών Ρομά από το 1997. Έχουν υλοποιήσει ήδη 9 συναφή προγράμματα σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Στερεάς Ελλάδας, σε περισσότερους από 10 διαφορετικούς καταυλισμούς συνολικά.

Το έργο Rom-boost υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα