Η Ελλάδα ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια τουρίστες

Η Ελλάδα ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια τουρίστες
Τουρίστες στην Σαντορίνη shutterstock

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό είναι "θετικά και ελπιδοφόρα".

«Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου», είπε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού, επισήμανε ότι «τους τελευταίους δύο μήνες, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, η χώρα μας, για πρώτη φορά, είχε περισσότερους Γάλλους επισκέπτες, καθώς επέλεξαν την Ελλάδα να ταξιδέψουν και όχι την πατρίδα τους.

«Εως τώρα, πάνω από 450.000 Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την αρχή που ανοίξαμε τον τουρισμό μας. Και, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένας μεγάλος αριθμός», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν τη σταδιακή άνοδο και επιβεβαιώνουν την επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού.

Αυτό είναι ευχάριστο και ελπίζουμε όλοι μας, τηρώντας τα μέτρα, να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη σεζόν και μέσα στον Σεπτέμβρη -γιατί όχι και ακόμη παραπέρα».

Εξάλλου, ο Χάρης Θεοχάρης έκανε μνεία στο πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο περιλαμβάνεται τεκμηριωμένη ανάλυση για το πώς η Ελλάδα ανέκτησε καλύτερα από όλη την Ευρώπη τις αεροπορικές της θέσεις.

Σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό, ο υπουργός Τουρισμού, ανέφερε ότι «φέτος έχει κινηθεί και αυτός με έναν ικανοποιητικό ρυθμό, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης. Βοήθησαν σε αυτό το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, καθώς και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτά τα προγράμματα. Όσο μπορούμε θα τα αξιοποιούμε, θα τα κρατήσουμε ζωντανά και τις επόμενες χρονιές γιατί είδαμε ότι είχαν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.»

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ισχύει και για τον χειμώνα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, άρα μπορούν να το αξιοποιήσουν και τότε όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί το καλοκαίρι.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του εμβολιασμού και τις άμεσες επιπτώσεις του στον Ελληνικό Τουρισμό, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτοί οι οποίοι θα επιμείνουν να είναι ανεμβολίαστοι, για τους δικούς τους λόγους, θα έχουν περιορισμούς και υποχρεώσεις αν εργάζονται.

Πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής, να φοράμε μάσκες κ.τ.λ. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος προς την ελευθερία όχι για τους άλλους, αλλά για τον ίδιο τον εαυτό μας και το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Η χώρα μας συνολικά τα πήγε καλά το φετινό καλοκαίρι. Ο αντίκτυπος όλης αυτής της προσπάθειας που καταβάλλεται στον τουριστικό κλάδο αφορά την εθνική μας οικονομία, διότι ο τουρισμός εμπλέκεται με όλη την παραγωγική δυναμικότητα της Ελλάδας. Αυτό είναι σημαντικό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε ως προς την τήρηση των μέτρων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα