Η κυβέρνηση δεν διαψεύδει παρακολουθήσεις πολιτών από ΕΥΠ

Η κυβέρνηση δεν διαψεύδει παρακολουθήσεις πολιτών από ΕΥΠ
Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την παρακολούθηση πολιτών με δράση στο προσφυγικό και αντιεμβολιαστών επιβεβαίωσε ο Γ. Οικονόμου, ζήτησε όμως η ΕΥΠ να μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ, επικαλούμενη “εσωτερικό κίνδυνο” όσον αφορά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για σχετικό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, απάντησε ότι: “Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η αντίληψη αυτή μας διακατέχει οριζόντια. Από την άλλη η ΕΥΠ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και ρόλο και με μεγάλη επάρκεια, όπως έχουμε αντιληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε ό,τι αφορά απειλές για την εθνική ασφάλεια, την ασφάλεια των πολιτών και τον ομαλό κοινωνικό βίο είτε από εξωτερικές είτε από εσωτερικές απειλές, όπως το οργανωμένο έγκλημα. Απειλές που έχουν και πιο υβριδικά χαρακτηριστικά όπως είδαμε στον Έβρο και τώρα με την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δημιουργούν καταστάσεις που εγκυμονούν απειλές για τη ζωή των πολιτών”.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η ΕΥΠ εποπτεύεται από εισαγγελική αρχή και υποστήριξε ότι θα ήταν καλό η ΕΥΠ να μείνει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν αφορά τη δουλειά του δημοσιογράφου, αλλά διευκρινίζοντας ότι η αιχμή αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απαξιωτικους χαρακτηρισμούς για το διοικητή της ΕΥΠ. “Δεν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ευαισθησίες, αλλά δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ σε πολιτική αντιπαράθεση. Ο διοικητής της ΕΥΠ είναι στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα