Η ώρα των εξηγήσεων για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η ώρα των εξηγήσεων για τον Πέτρο Φιλιππίδη
Πέτρος Φιλιππίδης ERT

Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός αναμένεται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, που σχετίζονται με μία καταγγελία για βιασμό και δύο που αφορούν σε απόπειρα βιασμού.

“Τετ α τετ” με τον εισαγγελέα δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο κωμικός ηθοποιός έχει ανανεώσει το ραντεβού του με τις αρχές για σήμερα Περασκευή, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλος, είχε δώσει προθεσμία στην πλευρά Φιλιππίδη, η οποία είχε ζητήσει χρόνο για να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και για να καταλήξει στους νομικούς ισχυρισμούς της. Αφού δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, τώρα αναμένεται ο ηθοποιός να περάσει το εισαγγελικό κατώφλι για να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις για αδικήματα που σχετίζονται με την προσβολή της γενετήσια αξιοπρέπειας, και συγκεκριμένα για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην προσέλθει αυτοπροσώπως στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Άλλωστε, δεν είναι υποχρεωμένος να βρεθεί ο ίδιος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, καθώς αρκεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος του να υποβάλει το σχετικό υπόμνημά του. Σε κάθε περίπτωση, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει γενικά τηρήσει σιγή ιχθύος από τις πρώτες κιόλας καταγγελίες, οι οποίες δεν αφορούσαν σε κακουργηματική αδικήματα.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, σε εξώδικη δήλωση του είχε αναφέρει: “Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εθισμός στην κατάρρευση, που απειλεί να ακυρώσει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα είδος μιθριδατισμού: μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, όμως την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σε προδώσει. Ξέρετε ποιός είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα”.

Οι καταγγελίες για βιασμό

Τρεις καταγγελίες συναδέλφων του οδηγούν το γνωστό κωμικό ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αν και υπήρξαν κι άλλες, όπως εκείνες που υπέγραφαν η Αννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, (αφορούσαν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και είχαν παραγραφεί), οι αρχές, όπως υποχρεούνται, ερεύνησαν μόνο τις περιπτώσεις, που δεν έχουν παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σπυρόπουλος εξέτασε περισσότερες από τέσσερις περιπτώσεις που αφορούσαν σε κακουργηματικές πράξεις, ωστόσο, μόνον σε τρεις δεν είχε παρέλθει ο χρόνος παραγραφής, με αποτέλεσμα την κλήτευση του Π. Φιλιππίδη για εξηγήσεις.

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο από ένα σημείο και μετά δεν ένιωθε καλά με τη συνάντηση. “Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”, έχει αναφέρει στην καταγγελία της, ενώ εξήγησε ότι λίγο πριν κατορθώσει να διαφύγει, ο ηθοποιός της είπε «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τελευταία καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα