Η πρώτη αποσωλήνωση ασθενή με κορονοϊό στο Γεννηματάς: Χαμόγελα νίκης κάτω από τις μάσκες

Η πρώτη αποσωλήνωση ασθενή με κορονοϊό στο Γεννηματάς: Χαμόγελα νίκης κάτω από τις μάσκες
screenshot glomex mega

"Δεν είμαστε ήρωες. Κάθε συνάνθρωπός μας που μπαίνει στη ΜΕΘ είναι ο ήρωας της οικογένειάς του". Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους ασθενείς και κάνει τιτάνιο αγώνα στο προσκεφάλι τους.

Πρόκειται για την πρώτη αποσωλήνωση ασθενούς στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη. Δίπλα στον 50χρονο ασθενή που βγήκε νικητής μετά από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της μονάδας ενταντικής θεραπείας του νοσοκομείου που δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά και την συγκίνησή τους.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε 31 Οκτωβρίου, την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19 στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

“Τα συναισθήματα χαράς για την νίκη του ίδιου του αρρώστου, είναι απερίγραπτα. Είναι μία νίκη όλων μας” λέει η διευθύντρια της ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου, Ελένη Αντωνιάδου.

Κάθε μέρα ένας νοσηλευτής μένει στο προσκεφάλι του κάθε ασθενή 4 ώρες. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπερβαίνει εαυτόν και έχει συμβεί στην συγκεκριμένη μονάδα νοσηλεύτρια να μείνει με τον ασθενή 18 συνεχόμενες ώρες, όπως εξηγεί η κυρία Αντωνιάδου στην κάμερα του mega.

“Δεν είμαστε ήρωες. Κάθε συνάνθρωπός μας που μπαίνει στη ΜΕΘ είναι ο ήρωας της οικογένειάς του”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα