Ιερώνυμος για τα δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο: “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος”

Ιερώνυμος για τα δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο: “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος”

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απώλεια των δύο παιδιών στη Σάμο. "Είθε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών", είπε. Το μήνυμα του Ελπιδοφόρου.

Βαθύτατα συγκλονισμένος” για τον αδόκητο χαμό των δύο ανήλικων παιδιών από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

“Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό των δύο μαθητών από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ακριτική μας Σάμο. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίδει παρηγορία και δύναμη στους οικείους τους. Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος. Είθε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών και η μεγάλη δοκιμασία των συνανθρώπων μας να λάβει τέλος το ταχύτερο δυνατόν”, είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε ήδη τηλεφωνικά με τον μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο για να του εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του. Έθεσε, στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και της Πολιτείας όλες τις δομές του φιλανθρωπικού και κοινωνικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος: “Οι προσευχές μας συνοδεύουν όσους επλήγησαν”

Ας χαρίζει ο Θεός σε όλους το έλεός του, παρηγοριά και ανακούφιση”, υπογράμμισε από την πλευρά του σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ελληνικά, τα τουρκικά και τα αγγλικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προσθέτοντας:

Οι προσευχές μας συνοδεύουν όσους επλήγησαν από τον σεισμό σε Ελλάδα και Τουρκία, ειδικά στη Σάμο και στη Σμύρνη, τόνισε. Οι φυσικές καταστροφές θυμίζουν την ανθρώπινη αδυναμία μας και τη συμμετοχή του ενός στον πόνο του άλλου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα