Ιερώνυμος Λαρίσης: “Αν μας αποδείξουν έστω ότι και ένας έχει πεθάνει από τη θεία κοινωνία τότε το συζητάμε”

Ιερώνυμος Λαρίσης: “Αν μας αποδείξουν έστω ότι και ένας έχει πεθάνει από τη θεία κοινωνία τότε το συζητάμε”
orthodoxia.info

Oι δηλώσεις του Μητροπολίτη Λαρίσης, Ιερώνυμο άρχισαν με θετικό πνεύμα αλλά εξελίχθηκαν σ' ένα μνημείο ανορθολογισμού.

Αφού παραδέχθηκε το προφανές, ότι όσοι ισχυρίζονται ότι ο ιός δεν κολλάει στους ναούς “λένε παραμύθια”, εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λάρισας πορεύτηκε σε δρόμους που δεν προάγουν την ορθολογική σκέψη.

“Δυστυχώς η κοινωνία σήμερα δεν κινείται από αυτή την κινητήρια δύναμη”, ανέφερε αρχικά, κατά το orthodoxia.info ο κ. Ιερώνυμος από το ιερό βήμα του αγίου Νικολάου όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία για την εορτή των εν Λαρίση αγίων και πρόσθεσε πως “αυτό δυστυχώς εκφράζεται και από πολλούς χριστιανούς οι οποίοι προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να μας αποδείξουν πόσο ανορθόδοξα είναι τα μέτρα που έχουν παρθεί και δεν ταιριάζουν με την ορθόδοξη θεολογία και παράδοση. Αυτό όμως είναι τελείως αντιθεολογικό και αντιεπιστημονικό”, επισήμανε ο Σεβασμιότατος, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να πρυτανεύσει η λογική αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί, όπως υπογράμμισε “η ένταση, η οξύτητα και ο θυμός είναι απόδειξη ότι δεν έχουμε αγάπη και αν δεν έχουμε αγάπη μέσα μας, δεν μπορούμε να διεκδικούμε να έρθουμε στην εκκλησία”.

Θέλοντας να αναφερθεί στο που οδηγείται ένας χριστιανός όταν μέσα του δεν έχει υπακοή στην αγάπη, ο μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε πως “η πίστη του τότε από ένα σημείο και μετά γίνεται πείσμα, ιδεολογία στο όνομα της οποίας κοιτά να πατήσει σε όποιον του αντιτίθεται στο εγωιστικό του θέλημα και βρίσκει πρόφαση να αντιδρά εκεί που δεν υπάρχει πνευματικότητα”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως “τότε τα κίνητρά του δεν είναι καθαρά και πνευματικά, αλλά εγωιστικά”.

Παίρνοντας αφορμή από ορισμένους που διαδίδουν ότι μέσα στον ναό δεν μεταδίδεται καμία ασθένεια από το συνωστισμό, ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως “πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι ότι δήθεν μέσα στον ναό δεν κινδυνεύουν όσοι μπαίνουν, αφού οι νόμοι της φύσης δεν καταργούνται ούτε εκεί και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε εμείς οι χριστιανοί που έχουμε λογική λατρεία. Για αυτό το λόγο εξάλλου και δύο φορές το χρόνο κάνουμε απολύμανση, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τους ναούς μας” και συμπλήρωσε πως “μέσα στον ναό το μόνο αδιαπραγμάτευτο, το μόνο που δεν είναι επικίνδυνο και είναι ασφαλές, είναι η θεία κοινωνία”.

Στο τέλος της τοποθέτησής του όμως ο κ. Ιερώνυμος τόνισε τα εξής: “Ενώ είμαστε οι πλέον νομιμόφρονες και οι πλέον πιστοί, αφού τηρούμε όλα όσα εξαγγέλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σπεύδουν όλοι αυτοί να ανακατευτούν ακόμη και στα πιο εσωτερικά και άγια της εκκλησίας μας χωρίς καν να τους πέφτει λόγος και να μιλούν για τη θεία κοινωνία” και συμπλήρωσε πως “αν μας αποδείξουν έστω ότι και ένας έχει πεθάνει από τη θεία κοινωνία ή αρρώστησε από αυτή τότε το συζητάμε”, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως “η θεία κοινωνία διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι είναι το πλέον ασφαλές και κάτι το οποίο δεν μεταδίδει το θάνατο την υποψία και τη φθορά και για αυτό δεν χρειάζεται όλοι αυτοί να μας κάνουν υποδείξεις”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα