Υπόθεση Λεμπιδάκη: ‘Οι εγκέφαλοι της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί’

Υπόθεση Λεμπιδάκη: ‘Οι εγκέφαλοι της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί’
cretapost

Τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι φοβούνται να μιλήσουν για τους "εγκεφάλους" του σχεδίου απαγωγής του επιχειρηματία, καθώς ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου οι επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, προκειμένου να απολογηθούν. Η μεταφορά τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα.

Μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχε ολοκληρωθεί η απολογία του πέμπτου συλληφθέντα ενώ μένουν δύο ακόμα.

Ανάμεσα στους πρώτους που απολογήθηκαν ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων (οι εγκαταστάσεις της οποίας αποτελούσαν το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων), ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη φρουρού του 53χρονου επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο (ο οποίος εξαρχής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση).

Στη συνέχεια απολογήθηκαν ο 23χρονος αγρότης από τα Σφακιά και ο 46χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο.

Μένουν ακόμα να απολογηθούν ο μεσίτης που ενέπλεξε στην υπόθεση την ανήλικη κόρη του και ο 45χρονος ακτιβιστής του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου.

cretapost

 

“Δεν είναι αυτοί οι εγκέφαλοι”

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Χανιώτη δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 45χρονου ακτιβιστή και του νεαρού αγρότη από τα Σφακιά. Προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ο κ. Γιώργος Περάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κανείς από τους επτά συλληφθέντες δεν σχετίζεται με την ομάδα των εγκεφάλων που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη φαίνεται να ομολόγησαν τη συμμετοχή τους ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους «εγκεφαλους» της υπόθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους ανέφερε ότι δέχεται απειλές για την ζωή του αλλά και της οικογενείας του σε περίπτωση που δεν κρατήσει το στόμα του κλειστό.

cretapost

 

Οι κατηγορίες και οι έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που βαρύνονται οι επτά συλληφθέντες είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, αυγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με χρήση όπλων, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη οκτώ ακόμα ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

(Με πληροφορίες από CretaPost)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα