Ιστιοπλοϊκό με 73 μετανάστες έφτασε στο Κατάκολο

Ιστιοπλοϊκό με 73 μετανάστες έφτασε στο Κατάκολο
ilialive.gr

Ανάμεσα στα 73 άτομα είναι και 23 μικρά παιδιά, ηλικίας έως 15 ετών. Πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και κάποιους Σύριους.

Συνολικά 73 άτομα εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, στα ανοικτά του Ιονίου κοντά στα Στροφάδια από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου το πρωί του Σαββάτου και μεταφέρθηκαν κατόπιν οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αν και βρίσκονταν πιο κοντά στη Ζάκυνθο λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό στο νησί δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στο Κατάκολο. Έτσι μετά από πολλές ώρες, το βράδυ του Σαββάτου το σκάφος έφτασε στο επίνειο του Πύργου.

Οι Αρχές, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, η πολιτική προστασία του δήμου Πύργου κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν αυτή την περίπτωση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ανάμεσα στα 73 άτομα είναι και 23 μικρά παιδιά, ηλικίας έως 15 ετών.

Πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και κάποιους Σύριους. Μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στην Πελοπόννησο πιθανόν στη Λακωνία ή τη Μεσσηνία και από εκεί επιβιβάστηκαν στο σκάφος.

Ανάμεσα τους βρέθηκαν και τρεις Τούρκοι που εξετάζεται αν είναι αυτοί το πλήρωμα και οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Μέριμνα για την φιλοξενία και τη διατροφή τους λαμβάνουν ο δήμος Πύργου και το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Επειδή υπήρξε από την πρώτη στιγμή πληροφορία πως πιθανόν υπάρχει άτομο με κρούσμα κορονοϊού στο σκάφος, ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. που θα έρχονταν σε άμεση επαφή με τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Δείτε το βίντεο του Patrisnews.gr:

ilialive.gr

 
ilialive.gr

ilialive.gr

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα