Κακοκαιρία Μήδεια: Αναστολή δρομολογίων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό

Κακοκαιρία Μήδεια: Αναστολή δρομολογίων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό
Αναστολή αστικών δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια" Eurokinissi

Έντονα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας "Μήδεια". Δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Κανονικά τα δρομολόγια του τραμ.

Έντονα προβλήματα στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έφερε η κακοκαιρία “Μήδεια”, που συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα, ντύνοντας στα λευκά και την Αττική.

Καθώς η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Αττικής είναι έντονη και πυκνή, αναβλήθηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του ΟΑΣΑ, με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τα τρένα να παραμένουν ακινητοποιημένα μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Ο Φώτης Νικολακόπουλος, οργανωτικός γραμματέας του ΟΑΣΑ, ανέφερε σχετικά με την αναστολή των αστικών δρομολογίων:

“Δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή κανένα δρομολόγιο. Έγινε μια προσπάθεια το πρωί κατά τις 5:45 και βγήκαν αρκετά οχήματα από τα αμαξοστάσια, αλλά μετά την έντονη χιονόπτωση, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν. Μάλιστα, κάποια δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια και έχουν ακινητοποιηθεί. Γίνεται προσπάθεια να επιστρέψουν”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα