Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ στην Αττική

Κακοκαιρία Μήδεια: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ στην Αττική
Στιγμιότυπο από τραμ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 eurokinissi

Η κακοκαιρία "Μήδεια" συνεχίζει να χτυπά την Αττική. Πώς θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Για το ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Τετάρτη 17/2 ενημέρωσε το υπουργείο Μεταφορών, καθώς η κακοκαιρία “Μήδεια” συνεχίζει να σφυροκοπά την Αττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να αποκατασταθεί, εκεί που το επιτρέψουν οι συνθήκες, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τα ΜΜΜ, ενώ γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και σήμερα 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά., εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, όπως και χθες Τρίτη, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική, καθώς και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07.00.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Προτεραιότητα θα δοθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Αλλαγές στα δρομολόγια του Προαστιακού

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων υποδομής που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, σήμερα Τετάρτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κυκλοφορήσει περιορισμένα δρομολόγια, του Προαστιακού στις διαδρομές: KIATO – ΛIOΣIA, ΛIOΣIA – ΠΛAKENTIAΣ, ΠΛAKENTIAΣ – AEPOΔPOMIO. Εφόσον τα προβλήματα υποδομής αποκατασταθούν, θα αποκατασταθούν σταδιακά και τα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα