Κακοκαιρία “Μήδεια”: Πού υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης – Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Πού υπάρχουν διακοπές ηλεκτροδότησης – Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες
Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στον Διόνυσο Eurokinissi

Η κάθοδος του χιονιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με πιο σοβαρά εκείνα των Σποράδων που δεν έχουν ρεύμα από το βράδυ της Κυριακής.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας, όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδες ανέμους.

Στην Αττική στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ.Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου, υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε ποιες περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την ΑΔΜΗΕ, έχει εκδηλωθεί βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης Μαντούδι – Ψαχνά στη Βόρεια Εύβοια. Στην περιοχή επιχειρούν συνεργεία για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων, Μεσόπυργος Άρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σε ότι αφορά στην ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, «όλο το δυναμικό του θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα