Κατάκολο: Κυνηγημένοι από τον Ερντογάν σε σκάφος μεταναστών

Κατάκολο: Κυνηγημένοι από τον Ερντογάν σε σκάφος μεταναστών
Καταδιωκόμενοι του Ερντογάν στο Κατάκολο Ilialive.gr

Τούρκοι αστυνομικοί, Κούρδοι, πανεπιστημιακοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος “NEMO”.

Άτομα που διώκονται από το καθεστώς του Ερντογάν, Τούρκοι αστυνομικοί που αυτομόλησαν, Κούρδοι του PKK, πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής και ένας δημοσιογράφος βρέθηκαν στο αλιευτικό σκάφος “NEMO” που κατέπλευσε το απόγευμα της Τρίτης (03/11) στο Κατάκολο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ilialive.gr, μεταξύ των 65 επιβατών του σκάφους υπήρχαν 20 Τούρκοι αστυνομικοί (“Γκιουλενιστές” όπως λένε στην χώρα τους) και 10 Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη. Πρόκειται για ανθρώπους που βασανίστηκαν από το καθεστώς της Τουρκίας, φυλακίστηκαν και καταδιώχθηκαν για τη διαφορετικότητα των απόψεων τους.

Ο Αζάντ, ένας Τούρκος δημοσιογράφος που διώχθηκε και φυλακίστηκε για τρία χρόνια από το καθεστώς, ακολουθώντας την τύχη και άλλων ομοεθνών του, δήλωσε μιλώντας στο Ilialive.gr: “Η φυλακή είναι σκληρή. Δεν έχουν καμία σχέση οι Αρχές της Τουρκίας με αυτές στην Ελλάδα. Θέλω να φύγω για όποια χώρα μπορώ να συνεννοηθώ στα αγγλικά, να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου. Μακάρι να μπορούσα να φτάσω στον Καναδά, αλλά δεν γίνεται. Έχω αφήσει πίσω τους δικούς μου ανθρώπους και ξέρω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω ξανά για να τους δω, ακόμα και όταν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή. Δεν μπορώ όμως να μείνω στην Τουρκία. Εάν μείνω θα καταλήξω και πάλι στη φυλακή”.

Καταδιωκόμενοι του Ερντογάν στο Κατάκολο Ilialive.gr

“Για τους Κούρδους τα πράγματα είναι δύσκολα, ακόμα και στην περιοχή του Κουρδιστάν. Κάθε κίνηση και εκεί ελέγχεται αυστηρά, δεν τολμάς ούτε το όνομα σου να πεις, οι αρχές καταγράφουν τα πάντα. Αν εκφραστείς υπέρ των Κούρδων σε περιμένει φυλακή και βασανιστήρια, είσαι αυτομάτως εχθρός των Τούρκων”, πρόσθεσε ο Αζάντ, ενώ αποκάλυψε πως ανάμεσα στους 65 επιβαίνοντες του σκάφους είναι και ένας Κούρδος βουλευτής, αλλά και Κούρδοι πανεπιστημιακοί που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαφύγουν από την Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα