Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθαριστριών

Έχοντας καταλάβει τα γραφεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται από το πρωί της Τετάρτης καθώς, όπως λένε, με την έναρξη της νέας χρονιάς η διοίκηση δεν ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για την καθαριότητα των χώρων εργασίας του Οργανισμού. 

Έτσι, από τις 2 Ιανουαρίου, έχουν μείνει 86 καθαρίστριες σε όλη τη χώρα, ορισμένες εκ των οποίων είναι ακόμη και 2ωρης απασχόλησης. Μιλώντας στο News 24/7 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνης Κουρούκλης είπε, «Δεν έχουν φροντίσει να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη διαδικασία και η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για τους ασφαλισμένους ». Όπως λέει, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ασφαλισμένοι, βλέποντας τις συνθήκες υγιεινής στις τουαλέτες των κτιρίων απειλούν τους διευθυντές ότι θα τους μηνύσουν. Μάλιστα αυτό είναι ακόμη πιο έντονο σύμφωνα με τον κ. Κουρούκλη στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

 

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ στις 11 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έθεσε το ζήτημα και πήρε διαβεβαιώσεις για έκτακτη βοήθεια 3.000 ευρώ σε όλες τις Διευθύνσεις του ΕΦΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Αυτό δεν συνέβη μέχρι τις 15 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους εργαζόμενους και στη συνέχεια, σε νέο αίτημα του εκπροσώπου, οι διοίκηση δεσμεύτηκε για χορήγηση των χρημάτων αυτή την εβδομάδα. Ούτε όμως αυτή η δέσμευση έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η κατάληψη των κτιρίων στην Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και Διευθύνσεων της Περιφέρειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται για συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα