Καταγγελία: Έξι υγειονομικοί με κορονoϊό στα Γιαννιτσά – “Πλένουν τις στολές στο σπίτι”

Καταγγελία: Έξι υγειονομικοί με κορονoϊό στα Γιαννιτσά – “Πλένουν τις στολές στο σπίτι”
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο Eurokinissi

Σοβαρή καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά.

Συνολικά έξι άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών διεγνώσθησαν θετικά στον κορoνοϊό σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, πρόκειται για έναν γιατρό και άλλους πέντε εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά.

Ακόμη, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι δεν προγραμματίστηκαν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρά μόνο σε όσους επιστρέφουν  από άδεια. «Με τη διασπορά που υπάρχει μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους».

Όπως τονίζει, τις 40 τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί 157 κρούσματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχουν νοσήσει εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.

Η καταγγελία του κ. Γιαννάκου:

https://www.news247.gr/download/1883//745000/giannitsa.pdf

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο νοσοκομείο του Κιλκίς τον ιματισμό που φοράει το προσωπικό (μπλούζες, παντελόνια κ.λ.π) εξακολουθούν ακόμη και τώρα με τέτοια διασπορά του ιού, τον πλένουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες.»

«Η διοίκηση για να γλυτώσει χρήματα δεν συμπεριέλαβε και τον ιματισμό του προσωπικού στην ανάθεση της πλύσης του ιματισμού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία. Έτσι, υπάρχει μεγάλος ο κίνδυνος να φέρουν από το σπίτι τους τον ιό στο νοσοκομείο», λέει το κείμενο του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος κοινοποιεί μάλιστα σχετικό έγγραφο της επιτροπής λοιμώξεων σε χρόνο που όπως λέει δεν ίσχυαν τα έκτακτα μέτρα, στο οποίο επισημαίνεται ο κίνδυνος διασποράς του ιού:

Επιπλέον αναφέρει ότι το εξεταστήριο σε ύποπτα κρούσματα κορoνοϊού βρίσκεται στο διάδρομο της εξόδου κινδύνου, αφήνοντας το κτήριο χωρίς έξοδο διαφυγής:

 

Παράλληλα, στο κείμενο καταγγέλεται ότι τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και έτσι στέλνουν τα δείγματα στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό των 4 νοσοκομείων της περιοχής και τακτική επανάληψη των τεστ κάθε εβδομάδα όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Ακόμη, ζητούν προμήθεια μοριακών αναλυτών στα νοσοκομεία και να σταματήσει το προσωπικό του  νοσοκομείου Κιλκίς να πλένει τον ιματισμό στο σπίτι του.

«Κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου για τη χαλαρή αντιμετώπιση  των κρουσμάτων υγειονομικών από τη μεριά του υπουργείου υγείας», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα