Κηφισιά: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητή

Διαβάζεται σε 3'
Σχολείο στην Κηφισιά όπου καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητή
Σχολείο στην Κηφισιά όπου καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητή ΙΝΤΙΜΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την πτώση της καγκελόπορτας σε δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά.

Χωρίς την άσκηση ποινικής δίωξης, αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την πτώση της καγκελόπορτας σε δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έκρινε πως ακόμα δεν υπάρχουν τα επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Ειδικότερα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ζητηθούν συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ακόμα δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές ούτε η ιατροδικαστική έκθεση ούτε και η πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητηθεί να συνταχθεί.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να καταδείξουν τα πρόσωπα που φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της καγκελόπορτας, όποτε αναλόγως με τα συμπεράσματα των εκθέσεων και τις μαρτυρικές καταθέσεις θα αποφασιστεί η άσκηση ή μη ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες αλλά και σε αλλά πρόσωπα που ενδεχομένως είναι υπεύθυνα για το έργο.

Ο δήμος Κηφισιάς καταγγέλλει τη σύμβαση με τον εργολάβο

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το ατύχημα σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, με την πτώση της εξωτερικής πόρτας, που χτύπησε μαθητή, εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς. Η δημοτική Αρχή κάνει αναφορά στις αυτοψίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες της πόλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της και στις άμεσες παρεμβάσεις όπου εντοπίζεται πρόβλημα, ενώ στο τέλος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο, που εκτελούσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς και στη συνέχεια τονίζει:

«Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα