Κύκλωμα διακινητών μεταναστών πίσω από την απόπειρα αρπαγής της 28χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Την εκβίασαν για να μη μιλήσει και την απείλησαν για να μη βάλει δικηγόρο, κατέθεσε στους αστυνομικούς η 28χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης τριών ανδρών στα διόδια του Ελαιώνα, στο Αίγιο.

Σε ασύλληπτα μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών για το περιστατικό ξυλοδαρμού, εκβίασης και ληστείας σε βάρος μίας 28χρονης γυναίκας από το Νεπάλ, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα Διόδια Ελαιώνα Αιγιαλείας.

Τι ανέφερε η γυναίκα στους αστυνομικούς

Όπως η ίδια διηγήθηκε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών, είναι σύντροφος ενός πολίτη του Πακιστάν που συνελήφθη τρεις ημέρες πριν το περιστατικό για διακίνηση μεταναστών. Η ίδια είχε μεταβεί στην περιοχή για να τον δει στα κρατητήρια και να συνεννοηθούν για την πρόσληψη δικηγόρου.

Οι δράστες την ακολούθησαν, της εμβόλισαν το αυτοκίνητο και την ανάγκασαν να σταματήσει. Στη συνέχεια, την κατέβασαν με την βία από το δικό της αυτοκίνητο έως το δικό τους. Την χτυπούσαν συνεχώς και απείλησαν εκείνη και τον σύντροφό της να μην βάλουν δικηγόρο και να μην πουν τίποτα στην Αστυνομία για τους υπόλοιπους.

Η ίδια αναγνώρισε τον έναν από τους δράστες που είναι ανήλικος, είχε συλληφθεί στην προηγούμενη επιχείρηση της Αστυνομίας και είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ανηλικότητας. Είχε οδηγηθεί, δε, σε δομή της Αθήνας από την οποία αποχώρησε μισή ώρα μετά και επανενώθηκε με τα ασύλληπτα μέλη της συμμορίας.

Οι δράστες, ανάμεσε σε άλλα, κατάφεραν να αφαιρέσουν και την τσάντα του θύματος που περιείχε 900 ευρώ, προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Ως προς την εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας φέρεται να είναι και οι δράστες του ξυλοδαρμού, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής σε αγροτική οικία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως προσωρινό κατάλυμα για τους διακινούμενους, τους δύο διακινητές και 17 ακόμη αλλοδαπούς. Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν παράνομους μετανάστες έναντι 6.500 ευρώ ανά άτομο σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν για την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ για τη στέγαση, τη σίτιση, την μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, τη χορήγηση εισιτηρίων και κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτούσαν 4.000 ευρώ ανά άτομο.

Ως προς τη μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διαρκή δράση, μεριμνούσαν για την εξεύρεση οδηγών και οχημάτων για τη μεταφορά των αλλοδαπών στη χώρα, τη διαμονή τους σε καταλύματα και τη πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων, που θα επέτρεπαν στους διακινούμενους αλλοδαπούς να μεταβούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα, τα διακινούμενα άτομα με την άφιξή τους στην χώρα μας παραλαμβάνονταν από οδηγούς της εγκληματικής οργάνωσης και οδηγούνταν στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια τούς μετέφεραν με οχήματα σε προσωρινά καταλύματα στην Αττική και στην Αχαΐα, μέχρι την οριστική τους μετάβαση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν από τους αλλοδαπούς τα διαβατήρια που κατείχαν και στη συνέχεια προέβαιναν στην έκδοση πλαστών αδειών παραμονής και διαμονής Ευρωπαϊκών χωρών ή γνήσιων, που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση που τα διακινούμενα άτομα δεν διέθεταν διαβατήριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους χορηγούσαν διαβατήρια άλλων ατόμων και εθνικοτήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα