Κυπαρισσία: Ανθρωποκυνηγητό για τον σύντροφο της Μόνικα – Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η σορός

Κυπαρισσία: Ανθρωποκυνηγητό για τον σύντροφο της Μόνικα – Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η σορός
Η Μόνικα Γκιους anikolouli.gr

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα για ανθρωποκτονία και ενημερώθηκαν οι ευρωπαϊκές Αρχές μέσω “SIRENE”, για τον σύντροφο της Μόνικα που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία.

Επισήμως ταυτοποιήθηκε πλέον η σορός της γυναίκας που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή οικίας στην Κυπαρισσία. Αν και για τις Αρχές δεν υπήρχε αμφιβολία, χθες το απόγευμα, τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν από την ανάλυση του DNA, πως όντως ήταν η Μόνικα Γκιους 42 χρόνων από την Ρουμανία.

Το τοπικό ένταλμα για ανθρωποκτονία σε βάρος του ομοεθνού της συντρόφου που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες μετατράπηκε και σε διεθνές ένταλμα επίσης χθες και πλέον οι ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές έχουν ενημερωθεί μέσω του διεθνούς δικτύου αστυνομικής συνεργασίας «SIRENE».

Ο σύντροφος της άτυχης Μόνικα Γκιους είχε διαφύγει για την χώρα του την ίδια εποχή που εξαφανίστηκε η Μόνικα, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Ολλανδία και θεωρείται ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε, από την διαφορά χρώματος στο τσιμέντο της αυλής της οικίας που διέμεναν, το σημείο που την είχε θάψει και την είχε τσιμεντώσει ο κατηγορούμενος, ενώ από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως την ίδια περίοδο ο σύντροφός της είχε προμηθευτεί τσιμέντο από κατάστημα οικοδομικών υλικών της περιοχής.

Ο ίδιος κακοποιούσε πολύ συχνά την Μόνικα και πλέον αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές διεθνώς ως ο υπεύθυνος για αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα και για τις συνθήκες θανάτου μίας πρώην συντρόφου του κατηγορούμενου στην ίδια περιοχή που το 2014 είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα