Κιβωτός του Κόσμου: Πίσω στον ανακριτή η δικογραφία – Σε απολογία ξανά ο π. Αντώνιος

Διαβάζεται σε 2'
Ο πατήρ Αντώνιος
Ο πατήρ Αντώνιος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καταγράφηκε την Τετάρτη με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας να επιστρέφει την υπόθεση στον ανακριτή.

Την περαιτέρω ανάκριση της δικογραφίας για τη σεξουαλικη κακοποίηση δύο αγοριών την Κιβωτό του Κόσμου με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, επιστρέφοντας το φάκελο πίσω στην 22η τακτική ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν έχουν διενεργηθεί όλες οι απαραίτητες πράξεις για την περάτωση της έρευνας και ειδικότερα θα πρέπει να λάβουν χώρα ακόμη δυο ενέργειες.

Θα πρέπει να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο πατέρας Αντώνιος για μία πράξη η οποία φαίνεται πως δεν έχει ερευνηθεί και αφορά στο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου καταγγέλλοντα.

Επίσης, οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να κληθούν και να εξεταστούν με την ιδιότητα του μάρτυρα δύο ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για φίλους του 19χρονου καταγγέλλοντα, τους οποίους έχει επικαλεστεί ο τελευταίος ως τα άτομα στα οποία είχε εκμυστηρευθεί όσα βίωνε στο πλευρό του κατηγορούμενου. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα κανένας από τους δύο φίλους τους 19χρονου δεν έχει βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να επιβεβαιώσουν ή ακόμη και να αναιρέσουν τα λεγόμενα του καταγγέλλοντα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η εισαγγελική εισήγηση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με τον οποία ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη και για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του, αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα