Κορονοϊός: Η Εκκλησία της Κρήτης καλεί τους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι

Κορονοϊός: Η Εκκλησία της Κρήτης καλεί τους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι
Λειτουργία. Eurokinissi

Έκτακτο ανακοινωθέν εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, με το οποίο ενημερώνει τους πιστούς για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον κορονοϊό.

Η Εκκλησία της Κρήτης αναφέρει πως οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά στους Ιερούς Ναούς, ωστόσο προτρέπει τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι τους, όπως γράφει το cretapost.gr.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι Ιερές Ακολουθίες των ημερών θα τελούνται κανονικά στους Ιερούς Ναούς, με την ισχυρή σύσταση, ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους ανθρώπους και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς ώστε να αποφύγουν τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους».

Παράλληλα, αναφέρει πως αποδέχεται και εφαρμόζει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία τονίζοντας πως «η υπόθεση του κορονοϊού είναι υπόθεση όλων μας».

Προτροπή στην αναβολή βαπτίσεων και γάμων.

Σε μία ακόμα σύσταση προχωρά η Εκκλησία της Κρήτης καθώς σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου θα υπάρξει η προτροπή να αναβληθούν γάμοι και βαπτίσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Συνιστάται στους Κληρικούς να προτρέψουν τους ανθρώπους, εάν είναι δυνατόν, να αναβάλουν προγραμματισμένα Ιερά Μυστήρια (βαπτίσεις και γάμους), μέχρι την έκδοση νεώτερων οδηγιών της Πολιτείας».

Για τη Θεία Κοινωνία.

Θέση όμως έλαβε και για τη Θεία Κοινωνία και τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η Εκκλησία της Κρήτης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη Της για κάθε προσβλητική άποψη και τοποθέτηση, ανθρώπων όποιας ιδεολογίας, που βρίσκουν την ευκαιρία να διατυπώσουν υβριστικές απόψεις εις βάρος της Εκκλησίας, των Ιερών Μυστηριών, των Κληρικών και των πιστών «εργαλειοποιώντας» έτσι τη δοκιμασία του Λαού μας» ενώ προσθέτει «Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Η προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας γίνεται εκούσια από τους πιστούς με εφόδιο και προϋπόθεση την αληθινή πίστη. Η Εκκλησία ουδένα εξαναγκάζει στη συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία».

Τέλος η Εκκλησία της Κρήτης ανακοίνωσε πως προχωρά σε απολύμανση εκκλησιαστικών χώρων, γηροκομείων και Ιδρυμάτων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα