Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα – Ο πρωθυπουργός ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα – Ο πρωθυπουργός ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Πρωθυπουργού με μέλη της Κυβέρνησης και το Σωτήρη Τσιόδρα. Τι αποφασίστηκε.

Στο μικροσκόπιο της Κυβέρνησης έχουν μπει τα τελευταία στοιχεία της εξέλιξης της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και τα φαινόμενα συνωστισμού σε διάφορες περιοχές τα οποία προκαλούν ανησυχία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση τα τελευταία δεδομένα και προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων. Μάλιστα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα παρουσία του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα