Κορονοϊός: Το ΣτΕ δεν θα “εργάζεται” ως τις 27 Μαρτίου

Κορονοϊός: Το ΣτΕ δεν θα “εργάζεται” ως τις 27 Μαρτίου
Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας Eurokinissi

Πλήρως συμμορφωμένη με την υπουργική απόφαση για παύση των εργασιών στα δικαστήρια η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τουλάχιστον ως τις 27 Μαρτίου αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες του Συμβουλίου της Επικρατείας, νόμιμες και δικαστικές, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων του ΣτΕ -μετά την κυριακάτικη νέα κοινή υπουργική απόφαση με την οποία περιορίζονται επιπρόσθετα οι εργασίες των δικαστηρίων- σε ανακοίνωσή της ανέφερεότι “αναστέλλονται, μέχρι και τις 27 Μαρτίου, όλες οι προθεσμίες, νόμιμες και δικαστικές, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας“.Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι “καμία προθεσμία ενώπιον του ΣτΕ δεν χάνεται, οι γραμματείες παραμένουν ανοικτές, συνιστάται, όμως, εκ νέου, στους δικηγόρους και στο κοινό να μην προσέρχονται στο δικαστήριο“.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ύστερα από την δημοσίευση της Δ1α/ΓΠ.οικ.18176 κοινής υπουργικής αποφάσεως (Β’ 864/15-3-2020), και σε συνέχεια της από 14 Μαρτίου ανακοινώσεώς μας, επισημαίνουμε, πλέον των όσων αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, ότι, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου πρώτου της ως άνω κ.υ.α., αναστέλλονται, μέχρι και τις 27 Μαρτίου, όλες οι προθεσμίες, νόμιμες και δικαστικές, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλαδή, καμία προθεσμία ενώπιον του Σ.τ.Ε. δεν χάνεται, οι γραμματείες παραμένουν ανοικτές, συνιστάται, όμως, εκ νέου, στους δικηγόρους και στο κοινό να μην προσέρχονται στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η πρόσβαση στα εκθέματα των Τμημάτων και της Ολομέλειας είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερομένους και γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Δικαστηρίου.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα