Κώστας Φραγκούλης: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ανακριτή για την ανθρωποκτονία του

Διαβάζεται σε 2'
θάνατος του 16χρονου Ρομ
Eurokinissi

Περατώθηκε η ανάκριση για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που σκοτώθηκε από τα πυρά 35χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, πέρσι τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εννέα μήνες μετά το αιματηρό συμβάν, ο Α τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης που χειρίστηκε την υπόθεση, ολοκλήρωσε την έρευνα και ο φάκελος διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθήσει η πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί – με βούλευμα – περί της παραπομπής σε δίκη.

Εκτός από την απολογία του 35χρονου, τις καταθέσεις συναδέλφων του και αυτοπτών μαρτύρων, το υλικό από κάμερες ασφαλείας, τα εγκληματολογικά και ιατροδικαστικά ευρήματα, η δικογραφία περιλαμβάνει τα πορίσματα δύο ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον ανακριτή.

Μέσα από τις πραγματογνωμοσύνες τους, οι δύο μηχανολόγοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που είχαν τεθεί από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όταν αυτοί κλήθηκαν να λύσουν τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση ή μη του 35χρονου κατηγορούμενου μετά την απολογία του (αφέθηκε τελικώς ελεύθερος με περιοριστικό όρο).

Τα ερωτήματα αυτά αφορούσαν τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης και συνδέονταν αφενός με την πορεία που ακολούθησε το αγροτικό αυτοκίνητο του ανηλίκου και τις αντιδράσεις του και αφετέρου με το σημείο απ’ όπου πυροβόλησε ο αστυνομικός με το υπηρεσιακό του όπλο (μία βολή πέτυχε διαδοχικά το όχημα και το κεφάλι του θύματος και μία άλλη «σφηνώθηκε» στην είσοδο παρακείμενου ξενοδοχείου).

Ο 35χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η καταδίωξη ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ο 16χρονος Φραγκούλης έβαλε καύσιμα σε βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα