Κρήτη: Βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ η 9χρονη που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Αίσια έκβαση για την κατάσταση της 9χρονης στην Κρήτη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με μηνιγγίτιδα.

Εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τοπικό μέσο creta24.gr, η 9χρονη μαθήτρια δημοτικού που προσβλήθηκε με μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα.

Η 9χρονη, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας παρουσιάζοντας υψηλό πυρετό και εξανθήματα και οι γιατροί που την εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα κι έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου την Παρασκευή (24/5).

Ο οργανισμός της 9χρονης ανταποκρίθηκε άμεσα στη θεραπεία των γιατρών και έτσι οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες όσο και ο ΕΟΔΥ, που βρέθηκε στο σχολείο της 9χρονης προκειμένου να δώσει οδηγίες στους δασκάλους και τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ το σχολικό συγκρότημα πρέπει να απολυμανθεί και όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή να εξετασθούν άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα