Λέσβος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του ναυαγίου Raptor

Διαβάζεται σε 2'
Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου
Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τυχόν διασωθέντες του φορτηγού πλοίου που ναυάγησε ανοιχτά της Λέσβου.

Άκαρπες παραμένουν με την συμπλήρωση 48 ωρών οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων του ναυαγίου του πλοίου Raptor που σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου την Κυριακή.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με θυελλώδεις άνεμους, ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης ο καιρός παρουσιάζει νέα επιδείνωση με θυελλώδεις νοτιάδες που αναμένεται να ενισχυθούν.

Όπως η ΕΡΤ λιγοστεύουν οι ελπίδες να εντοπιστούν οι 12 ναυτικοί του ναυαγίου. Σύμφωνα με τον διασωθέντα ναυτικό, στην θάλασσα έπεσαν 6 έως 7 ναυτικοί αρκετοί με σωσίβια από τους οποίους όμως λείπει κάθε ίχνος.

Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν επιχειρησιακά τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού και ένα πλοίο του ΝΑΤΟ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έρευνες από αέρος διεξάγει και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Η ακτίνα των ερευνών έχει ανοίξει και δεν περιορίζεται μόνο στα τεσσερισήμισι ναυτικά μίλια, όπου βρίσκεται το κουφάρι του πλοίου σε βάθος 200 μέτρων μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου. Έρευνες έχουν γίνει και από την στεριά μήπως λόγω των ανέμων έχει παρασυρθεί κάποιος ναυτικός στη στεριά, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα η έρευνα παραμένουν άκαρπες.

Ο διασωθείς Αιγύπτιος ναυτικός είναι καλά στην υγεία του, βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει και την Τρίτη ενώ ήδη εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας της ναυτιλιακής της εταιρείας του πλοίου που έχει οριστεί στο νησί, τακτοποιεί τα απαραίτητα έγγραφα του ναυτικού ούτως ώστε όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα του όπως επίσης και η σορός του ναυτικού να επιστρέψει στη χώρα του και να αποδοθεί στους οικείους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα