Νάξος: Χλευάζουν τον κρατικό μηχανισμό οι επιτήδειοι της ξαπλώστρας

Νάξος: Χλευάζουν τον κρατικό μηχανισμό οι επιτήδειοι της ξαπλώστρας
Πλάκα Νάξου Getty Images/iStockphoto

Μόλις επτά ημέρες μετά τη... μερική απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων από τις παραλίες, στη Νάξο η νομιμότητα καταστρατηγείται ως συνήθως με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο.

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο δύο τρεις ώρες από τις… θριαμβευτικές ανακοινώσεις Χατζηδάκη για τη σύλληψη τριών επιχειρηματιών στη Νάξο που δεν διέθεταν άδεια για χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών στις επιχειρήσεις του όταν άλλοι επιχειρηματίες στο νησί αποδείκνυαν ότι δεν τους…σκιάζει φοβέρα καμιά.

“Στην παραλία της Πλάκας ξεφόρτωναν τραπεζοκαθίσματα πολύ μεγάλου αριθμού, μιλάμε για δάσος” λέει στο NEWS 24/7 πηγή από το κυκλαδίτικο νησί. Αυτό σημαίνει ότι όσο ο Υπουργός πανηγύρισε και μοίρασε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, κάποιοι συνέχιζαν το χαβά τους λες και το τελευταίο δεκαήμερο δεν έχει γίνει τίποτα στη Νάξο.

Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να επιβάλλει τη νομιμότητα είναι παροιμιώδης. Την Πέμπτη σε παραλία πολύ κοντά στη χώρα της Νάξου εθεάθη εκσκαφέας να βγάζει την άμμο από την ακτή και να την αδειάζει στη θάλασσα γιατί οι επιχειρηματίες ενοχλούνται ότι φυσάει και η άμμος σηκώνεται. Το θέμα, μετά από καταγγελία πολίτη, “σηκώθηκε” γρήγορα στον τοπικό τύπο του νησιού και δημιούργησε οργή στους περισσότερους των κατοίκων.

Την Παρασκευή στην παραλία Αλμυρό Νερό, στη Μουτσούνα άλλος εκσκαφέας επιχειρούσε να αναπληρώσει πέτρες που είχαν χαθεί από υποχώρηση του εδάφους μέσα στο χειμώνα βγάζοντας πέτρες από το βυθό. Όταν ρώτησαν τον χειριστή αν υπάρχει μελέτη και άδεια όπως προβλέπεται από το νόμο εκείνος τους απάντησε ότι έχει… συνεννοηθεί με το δήμαρχο!

Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό. Την ώρα που η Εισαγγελία της Νάξου έχει στα χέρια της τα πλήρη στοιχεία από τον ογκώδη φάκελο που της κατέθεσε η κίνηση πολιτών που ανέδειξε το θέμα των καραμπινάτων παρανομιών στον αιγιαλό, η καταστρατήγηση του νόμου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Κρατάμε επίσης ότι η εισαγγελέας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την υπόθεση κάνοντας ερωτήσεις επί ερωτήσεων ακόμα και για λεπτομέρειες που αφορούν τα ζητήματα. Οψόμεθα για τη συνολική αντίδρασή της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αποδείχθηκε στην πράξη ότι η απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μία κίνηση τακτικής των επιχειρηματικών οι οποίοι βέβαια, τώρα που η σεζόν βρίσκεται στο απόλυτο πικ της, θα τα δώσουν όλα για το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Κάποιοι μάλιστα είναι υπέρ το δέον τολμηροί. Σε συγκεκριμένη παραλία η πρώτη σειρά στις ξαπλώστρες στοιχίζει μόλις…150 ευρώ. Εφικτό ποσό για το μέσο Έλληνα εργαζόμενο, δεν νομίζετε;

Κοντολογίς, η κατάσταση περιγράφεται έξοχα από μία αγγλική φράση: Βusiness as usual…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα