Νέα μέτρα – Μύκονος: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 και απαγόρευση μουσικής

Νέα μέτρα – Μύκονος: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 και απαγόρευση μουσικής
Μύκονος ⓒ 2021 Thanassis Stavrakis/Associated Press

Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τη Μύκονο μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ανάμεσα στους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο.

Στην εφαρμογή νέων ειδικών μέτρων για τη Μύκονο μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού προχωρούν οι αρχές. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα έκτακτα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για «ανησυχητική έξαρση της επιδημίας με πολλαπλές συρροές και clusters».

Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το νησί των ανέμων είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί (με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας) καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από τις 18.00 σήμερα, Σάββατο (17/07).

Μύκονος – Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ για το νησί της Μυκόνου:

«Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.»

Μύκονος: Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Υπενθυμίζεται πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι το νησί είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Χθες, Παρασκευή (16/7) τα κρούσματα στο νησί των ανέμων ανέρχονταν σε 40, ενώ την Πέμπτη (15/6) σε 86.

Επιπλέον, από σήμερα, Σάββατο (17/7), στις “κόκκινες” περιοχές, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εστίασης θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Το ένα θα είναι self test και το δεύτερο rapid test με το αποτέλεσμα να καταχωρείται στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα