Νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια: Απαντήσεις από νεκροψία και καταθέσεις – Τα σενάρια που εξετάζονται

Διαβάζεται σε 2'
Ασθενοφόρο, φωτογραφία αρχείου
Ασθενοφόρο, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ξεκινά η λήψη καταθέσεων για το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε κτίριο στην οδό Σόλωνος, στα Εξάρχεια. Σήμερα πιθανότατα η νεκροψία-νεκροτομή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον εντοπισμό ενός νεκρού εμβρύου σε αποχέτευση επί της οδού Σόλωνος, στα Εξάρχεια, έξω από εγκαταστάσεις ΜΚΟ την περασμένη Δευτέρα.

Το έμβρυο εντοπίστηκε από υδραυλικό που είχε κληθεί από τη ΜΚΟ στην οποία ανήκει το κτίριο, ο οποίος, κατά την απόφραξη της αποχέτευσης, το είδε με κάμερατο ανέσυρε και το παρέδωσε στους υπευθύνους των εγκαταστάσεων.

Όταν ο ίδιος απευθύνθηκε στους αρμόδιους του κτιρίου, τού είπαν ότι θα επιληφθούν οι ίδιοι του θέματος. Ο τεχνικός με τη σειρά του αποχώρησε και, όταν πήγε στην εταιρεία του, το ανέφερε στον εργοδότη με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Αστυνομία.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι αρχικά δεν έβρισκαν κάποιο αρμόδιο για να μάθουν τι συνέβη, καθώς οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα, τελικά η Αστυνομία εντόπισε τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο της δομής, όπως και την εθελόντρια γυναικολόγο.

Ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι, όταν τους το παρέδωσε ο εργαζόμενος σε εταιρεία αποφράξεων, το μετέφεραν προσωρινά σε ένα χώρο σαν ψυγείο, όπου και όντως βρέθηκε, και στη συνέχεια θα ενημέρωναν το πρωί της Τρίτης την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Απαντήσεις από ιατροδικαστή και καταθέσεις – Τα σενάρια που εξετάζονται

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις έδωσε εντολή στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή, η οποία πιθανότατα θα διενεργηθεί σήμερα, Τρίτη.

 

Παράλληλα, ξεκινά και η λήψη της διαδικασίας καταθέσεων, με τον εισαγγελέα να έχει ζητήσει να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες ώστε να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της μητέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ φέρεται να υποστήριξαν ότι στον χώρο πήγαιναν γυναίκες που είχαν ανάγκη, με κάποιες από αυτές εξετάζονταν από γυναικολόγο. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, λοιπόν, είναι κάποια από αυτές τις γυναίκες να απέβαλε ή να γέννησε ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα