Πάσχα με lockdown: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και στις εκκλησίες

Πάσχα με lockdown: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και στις εκκλησίες
Αυτοκίνητα στα διόδια Eurokinissi

Σχέδιο ελέγχων από την Αστυνομία τις ημέρες του Πάσχα προανήγγειλε η Αρ. Πελώνη, καλώντας όμως τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προς όφελος όλων.

Επιχειρησιακό σχέδιο με τον κωδικό Πάσχα ετοιμάζει η Αστυνομία προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στις εκκλησίες αλλά και ότι δεν θα επιχειρήσουν κάποιοι να ταξιδέψουν στο χωριό παρά την απαγόρευση, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν για λίγες ακόμη υπομονή μέχρι να ξεκινήσει η χαλάρωση του lockdown.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ερώτημα πως θα αποφευχθεί συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες και η τήρηση των μέτρων: “Προφανώς και θα γίνονται έλεγχοι και κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα”.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα εξειδικευθεί πλάνο ελέγχων από την Αστυνομία τις ημέρες του Πάσχα. Σημείωσε όμως ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να συνεχίσουν προς όφελος όλων και για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης που χθες ανακοινώθηκε και να βγει η χώρα από το τούνελ.

“Θα υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο και θα υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι στις εξόδους”, είπε επίσης η κ.Πελώνη, προαναγγέλλοντας μπλόκα στα διόδια. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβερνηση με το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος έχει δώσει ορατότητα και προοπτική στην κοινωνία και ζητά τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια. “Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι του κάθε πολίτη, πρέπει όλοι να είμαστε συνεπεις”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

“Η χώρα μας διανύει την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό. Η πανδημία δείχνει να σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει ακόμη σε πολλές περιοχές -όπως στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις- ιδιαίτερα υψηλό. Γι’ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτραπούν κατά το Πάσχα οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Διότι η μαζική μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού παντού και οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι πιο δύσκολες από ό,τι στα αστικά κέντρα. Στόχος μας -όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι”, τόνισε επίσης η κ. Πελώνη.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα 2021 – Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα